Door hele kleine veranderingen te maken in je keuzes kun je al een hele hoop doen om je ecologische voetafdruk te beperken. Hier geven we je een paar voorbeelden van wat je zou kunnen doen.

Maak een lijstje

Door van tevoren een lijstje te maken ben je minder snel geneigd om dingen te kopen die je niet nodig hebt. Dit geldt voor zowel boodschappen als bijvoorbeeld kleding. Je weet wat je nodig hebt. Zo koop je geen spullen of producten die je nooit zal gaan gebruiken en die vervolgens misschien bij het afval belanden.

Houd van je restjes

Jaarlijks wordt er gemiddeld 135 kilo aan etensresten per persoon in Nederland weggegooid. Ontzettend zonde natuurlijk. Door je restjes wel op te eten heb je minder eten nodig. Het Voedingscentrum geeft hier ook nog een aantal tips en inspiratie. Maar zeg nou zelf, pasta is toch veel lekkerder de tweede dag?

Kies voor hergebruik

Marktplaats, United Wardrobe of de plaatselijke kringloop. Er komen steeds meer plekken en mogelijkheden om spullen te hergebruiken. Het aanbod wordt groter waardoor je ook beter kan vinden wat je zoekt. En dat gewoon tweedehands.

Tasje d’r bij?

Tegenwoordig mogen winkels niet meer zomaar plastic tasjes geven. Het is ook nergens voor nodig. Een eigen tas meenemen wanneer je boodschappen gaat doen is veel handiger en nu dus ook goedkoper. Als je investeert in goede shoppers dan kan je daar jaren plezier van hebben. De meeste supermarkten verkopen deze stevige en herbruikbare tassen ook.

Plannen

Door verschillende boodschappen, bezoekjes en andere ritjes met de auto te combineren, kun je het aantal kilometers dat je daarvoor rijdt beperken. Zo maak je alleen maar bewuste autokilometers, net zoals met autodelen.

Ben jij benieuwd hoe goed jij nu al bezig bent? Het WNF heeft een korte test op hun website. Hier kun je testen hoe groot jouw voetafdruk is op onze aarde. Doe de test hier.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Zomer- of winterbanden?

Binnenkort op wintersportvakantie? Check of de deelauto die je gebruikt de juiste banden heeft. In sommige europese landen ben je verplicht om met winterbanden te rijden in de winter. Gelukkig hebben veel MyWheels deelauto’s winterbanden Lees verder…

MyWheels

Een extra bestuurder toevoegen aan jouw contract

Je gaat op vakantie en huurt een auto via MyWheels. Wanneer jij een deelauto huurt dan ben jij de enige die verzekerd is als chauffeur. Maar moet je nu echt de hele vakantie alles zelf Lees verder…

MyWheels

Eerste rit bij MyWheels met Aron

Aron legt uit hoe je een auto bij MyWheels kunt huren. Stap voor stap neemt hij je mee door het proces. Hieronder kun je alles daarna nog even rustig doorlezen. Zoek een auto bij jou Lees verder…