Door hele kleine veranderingen te maken in je keuzes kun je al een hele hoop doen om je ecologische voetafdruk te beperken. Hier geven we je een paar voorbeelden van wat je zou kunnen doen.

Maak een lijstje

Door van tevoren een lijstje te maken ben je minder snel geneigd om dingen te kopen die je niet nodig hebt. Dit geldt voor zowel boodschappen als bijvoorbeeld kleding. Je weet wat je nodig hebt. Zo koop je geen spullen of producten die je nooit zal gaan gebruiken en die vervolgens misschien bij het afval belanden.

Houd van je restjes

Jaarlijks wordt er gemiddeld 135 kilo aan etensresten per persoon in Nederland weggegooid. Ontzettend zonde natuurlijk. Door je restjes wel op te eten heb je minder eten nodig. Het Voedingscentrum geeft hier ook nog een aantal tips en inspiratie. Maar zeg nou zelf, pasta is toch veel lekkerder de tweede dag?

Kies voor hergebruik

Marktplaats, United Wardrobe of de plaatselijke kringloop. Er komen steeds meer plekken en mogelijkheden om spullen te hergebruiken. Het aanbod wordt groter waardoor je ook beter kan vinden wat je zoekt. En dat gewoon tweedehands.

Tasje d’r bij?

Tegenwoordig mogen winkels niet meer zomaar plastic tasjes geven. Het is ook nergens voor nodig. Een eigen tas meenemen wanneer je boodschappen gaat doen is veel handiger en nu dus ook goedkoper. Als je investeert in goede shoppers dan kan je daar jaren plezier van hebben. De meeste supermarkten verkopen deze stevige en herbruikbare tassen ook.

Plannen

Door verschillende boodschappen, bezoekjes en andere ritjes met de auto te combineren, kun je het aantal kilometers dat je daarvoor rijdt beperken. Zo maak je alleen maar bewuste autokilometers, net zoals met autodelen.

Ben jij benieuwd hoe goed jij nu al bezig bent? Het WNF heeft een korte test op hun website. Hier kun je testen hoe groot jouw voetafdruk is op onze aarde. Doe de test hier.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Deelauto netjes houden

Een nette auto stelt iedereen op prijs.  Omdat we alle auto’s met elkaar delen is het belangrijk dat je de auto netjes en schoon weer achterlaat. Hier zijn een paar belangrijke zaken waar je op Lees verder…

MyWheels

Vakantie zonder eigen auto. Kan dat?

Ben je al bezig met je plannen voor de vakantie? Veel mensen boeken nu hun wintersportvakantie en zijn al met de zomervakantie bezig. Wij geven je graag een paar tips en hebben een leuke aanbieding Lees verder…

MyWheels

Factsheet MyWheels 25 jaar autodelen

Afgelopen maand hebben we de Greendeal Autodelen ondertekend voor nog meer deelauto’s in Nederland. Dit was een mooie gelegenheid om de staatssecretaris onze factsheet aan te bieden. Hierop staan allerlei interessante weetjes over 25 jaar Lees verder…