De elektrische auto komt telkens meer voor. Zo kun je ook met MyWheels een elektrische auto huren. Mocht je nou voor het eerst in een elektrische auto zitten, dan kan het nog verwarrend zijn hoe je de auto moet starten. Daarom leggen we je hier in drie stappen uit hoe jij in elektrische deelauto weg kan rijden.

Stap 1 Trap de rem in

Alle elektrische auto’s zijn een automaat. En net zoals met anders automaten moet je voor je de auto start je voet op de rem zetten. Veel auto’s hebben ook een vergrendeling en zullen dus niet reageren wanneer je dit niet doet.

Stap 2 Druk de startknop in

Anders met een elektrische auto is dat je geen sleutel hebt die je in het slot steekt. De sleutel ziet er vaak meer uit als een klein kastje. De auto open je met de knopjes op de sleutel. De sleutel moet wel in de auto zijn voordat je de auto kan starten. Dus in plaats van de sleutel om te draaien, druk je op de knop.

Stap 3 Zet de auto in drive

De pook staat als het goed is in de P van Park. Maar, je wilt gaan rijden dus dan zet je de pook in D van Drive. Het spreekt voor zich, maar wanneer je achteruit wilt rijden dan zet je hem in R van Reverse.

Let op!

De auto maakt bijna geen geluid. Dit kan verwarrend zijn voor jou maar ook voor de mensen op straat. Voetgangers en fietsen zullen je niet altijd goed horen aankomen. Het is belangrijk dat je hier alert op bent.

On y va!

Dan ben je nu klaar om weg te zoeven in je elektrische deelauto. Een deelauto met emissieloze brandstof en hij rijdt zo licht als een veertje. Heb je al eens een elektrische auto uitgeprobeerd?

Heb jij vragen waar je geen antwoord op kunt vinden? Je kunt ons altijd bereiken via support@mywheels.nl of op 085-7734222.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Hoe zorgen we ervoor dat onze community vertrouwelijk is?

MyWheels is geen traditioneel bedrijf. Zo is financiële winst niet ons doel maar streven we idealen na. Idealen zoals leefbare buurten, bewuste keuzes en CO2 besparing zijn voor ons belangrijk. Samen met de MyWheels community, Lees verder…

MyWheels

Autodeelplatform MyWheels en Syntus Utrecht slaan handen ineen om autodelen fors te laten groeien

Met een bijzondere samenwerking zorgen MyWheels en vervoersmaatschappij Syntus Utrecht dat het autodelen fors zal groeien. MyWheels heeft de techniek van de bestaande deelauto, een ingebouwde boordcomputer in de auto, beschikbaar gemaakt voor particuliere autodelers. Lees verder…

MyWheels

Op welke manieren kun je de deelauto openen?

MyWheels heeft verschillende auto’s: auto’s die opengaan met een sleutel en MyWheels Open auto’s die je kunt openen met je mobiel of OV-chipkaart. Hieronder leggen we de verschillen uit en hoe het werkt. MyWheels Open Lees verder…