De elektrische auto komt telkens meer voor. Zo kun je ook met MyWheels een elektrische auto huren. Mocht je nou voor het eerst in een elektrische auto zitten, dan kan het nog verwarrend zijn hoe je de auto moet starten. Daarom leggen we je hier in drie stappen uit hoe jij in elektrische deelauto weg kan rijden.

Stap 1 Trap de rem in

Alle elektrische auto’s zijn een automaat. En net zoals met anders automaten moet je voor je de auto start je voet op de rem zetten. Veel auto’s hebben ook een vergrendeling en zullen dus niet reageren wanneer je dit niet doet.

Stap 2 Druk de startknop in

Anders met een elektrische auto is dat je geen sleutel hebt die je in het slot steekt. De sleutel ziet er vaak meer uit als een klein kastje. De auto open je met de knopjes op de sleutel. De sleutel moet wel in de auto zijn voordat je de auto kan starten. Dus in plaats van de sleutel om te draaien, druk je op de knop.

Stap 3 Zet de auto in drive

De pook staat als het goed is in de P van Park. Maar, je wilt gaan rijden dus dan zet je de pook in D van Drive. Het spreekt voor zich, maar wanneer je achteruit wilt rijden dan zet je hem in R van Reverse.

Let op!

De auto maakt bijna geen geluid. Dit kan verwarrend zijn voor jou maar ook voor de mensen op straat. Voetgangers en fietsen zullen je niet altijd goed horen aankomen. Het is belangrijk dat je hier alert op bent.

On y va!

Dan ben je nu klaar om weg te zoeven in je elektrische deelauto. Een deelauto met emissieloze brandstof en hij rijdt zo licht als een veertje. Heb je al eens een elektrische auto uitgeprobeerd?

Heb jij vragen waar je geen antwoord op kunt vinden? Je kunt ons altijd bereiken via support@mywheels.nl of op 085-7734222.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Asfalt of spoor? Het antwoord op file.

Op onze facebookpagina hebben wij een poll geplaatst. Hier kon antwoord worden gegeven op de vraag wat de oplossing is voor alle fileproblematiek. Hieronder zie je duidelijk hoe het overgrote deel van de stemmers erover Lees verder…

MyWheels

Tanken in het buitenland

Met een MyWheels deelauto mag je ook naar het buitenland op vakantie. Het tanken ziet er in elk land weer net even anders uit. De namen en de kleuren zullen verschillen. Voor je het weet Lees verder…

MyWheels

Aanpassingen Voorwaarden Verzekeringen

Zoals je wellicht weet staan de premies van autoverzekeringen onder druk. Wij worden hier helaas ook mee geconfronteerd en onze verzekeraar heeft de voorwaarden en tarieven aangepast. Dit betekent dat vanaf 1 juli vernieuwde voorwaarden Lees verder…