De elektrische auto komt telkens meer voor. Zo kun je ook met MyWheels een elektrische auto huren. Mocht je nou voor het eerst in een elektrische auto zitten, dan kan het nog verwarrend zijn hoe je de auto moet starten. Daarom leggen we je hier in drie stappen uit hoe jij in elektrische deelauto weg kan rijden.

Stap 1 Trap de rem in

Alle elektrische auto’s zijn een automaat. En net zoals met anders automaten moet je voor je de auto start je voet op de rem zetten. Veel auto’s hebben ook een vergrendeling en zullen dus niet reageren wanneer je dit niet doet.

Stap 2 Druk de startknop in

Anders met een elektrische auto is dat je geen sleutel hebt die je in het slot steekt. De sleutel ziet er vaak meer uit als een klein kastje. De auto open je met de knopjes op de sleutel. De sleutel moet wel in de auto zijn voordat je de auto kan starten. Dus in plaats van de sleutel om te draaien, druk je op de knop.

Stap 3 Zet de auto in drive

De pook staat als het goed is in de P van Park. Maar, je wilt gaan rijden dus dan zet je de pook in D van Drive. Het spreekt voor zich, maar wanneer je achteruit wilt rijden dan zet je hem in R van Reverse.

Let op!

De auto maakt bijna geen geluid. Dit kan verwarrend zijn voor jou maar ook voor de mensen op straat. Voetgangers en fietsen zullen je niet altijd goed horen aankomen. Het is belangrijk dat je hier alert op bent.

On y va!

Dan ben je nu klaar om weg te zoeven in je elektrische deelauto. Een deelauto met emissieloze brandstof en hij rijdt zo licht als een veertje. Heb je al eens een elektrische auto uitgeprobeerd?

Heb jij vragen waar je geen antwoord op kunt vinden? Je kunt ons altijd bereiken via support@mywheels.nl of op 085-7734222.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Een extra bestuurder toevoegen aan jouw contract

Je gaat op vakantie en huurt een auto via MyWheels. Wanneer jij een deelauto huurt dan ben jij de enige die verzekerd is als chauffeur. Maar moet je nu echt de hele vakantie alles zelf Lees verder…

MyWheels

Eerste rit bij MyWheels met Aron

Aron legt uit hoe je een auto bij MyWheels kunt huren. Stap voor stap neemt hij je mee door het proces. Hieronder kun je alles daarna nog even rustig doorlezen. Zoek een auto bij jou Lees verder…

MyWheels

Karina vertelt over MyWheels Open in Den Haag

Afgelopen woensdag waren we te gast bij de buurtbijeenkomst van het Statenkwartier in Den Haag. In samenwerking met de gemeente mogen we de mensen uit deze wijk namelijk een jaar gratis MyWheels Open aanbieden! Hieronder Lees verder…