MyWheels heeft verschillende auto’s: auto’s die opengaan met een sleutel en MyWheels Open auto’s die je kunt openen met je mobiel of OV-chipkaart. Hieronder leggen we de verschillen uit en hoe het werkt.

MyWheels Open

Dit zijn de auto’s met een ingebouwde boordcomputer. Hierdoor is het mogelijk om de auto zonder sleuteloverdracht te verhuren. Wel hebben deze auto’s nog steeds een beheerder of een eigenaar. Als verhuurder kun je er ook voor kiezen om een boordcomputer in te laten bouwen met MyWheels Open. Kijk hier voor meer informatie.

OV-chipkaart

Bij de kenmerken van de auto die je huurt staat of de auto ook met een OV-chipkaart kan worden geopend. Na reservering van de auto ontvang je een mail met instructies. Hierin wordt uitgelegd hoe je jouw OV-chipkaart kunt koppelen. Zodra je deze instructies hebt opgevolgd, kun je de auto in. De autosleutel ligt in het dashboardkastje. Als je tussendoor de auto wilt afsluiten, kan dat gewoon met de autosleutel. Aan het eind van de rit sluit je af met de OV-chipkaart. Je volgende rit kun je de auto openen en sluiten met deze OV-chipkaart.

 

Smartphone

Om de auto met je telefoon te openen ga je naar MyWheels.nl of naar de MyWheels app en klik je op de ‘lopende rit’. Vervolgens zie je een groene en een rode knop staan met een sleutelicoon. Met de groene knop open je de auto, met de rode knop sluit je hem. Na het klikken duurt het maximaal 15 seconden voordat de auto opengaat. Vanaf nu kun je rijden, want de startonderbreker is uitgeschakeld. De autosleutel ligt in het dashboardkastje. Wanneer je tussendoor de auto wilt afsluiten, kan dat gewoon met de autosleutel. Je sluit de auto aan het eind van je rit weer af met je smartphone.

Sleuteloverdracht

De derde optie is een sleuteloverdracht tussen de eigenaar en huurder. Hiervoor maak je een afspraak met de verhuurder van de auto. Via MyWheels.nl doe je huurverzoek voor de auto die jij wilt huren. Zodra deze is geaccepteerd kun je contact opnemen met de verhuurder. Nu kunnen jullie samen een moment afspreken om de sleutel op te halen.

Dit waren de drie verschillende manieren waarmee je de deelauto’s van MyWheels kunt openen. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact opnemen met support; support@mywheels.nl of 085-7734222.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Asfalt of spoor? Het antwoord op file.

Op onze facebookpagina hebben wij een poll geplaatst. Hier kon antwoord worden gegeven op de vraag wat de oplossing is voor alle fileproblematiek. Hieronder zie je duidelijk hoe het overgrote deel van de stemmers erover Lees verder…

MyWheels

Tanken in het buitenland

Met een MyWheels deelauto mag je ook naar het buitenland op vakantie. Het tanken ziet er in elk land weer net even anders uit. De namen en de kleuren zullen verschillen. Voor je het weet Lees verder…

MyWheels

Aanpassingen Voorwaarden Verzekeringen

Zoals je wellicht weet staan de premies van autoverzekeringen onder druk. Wij worden hier helaas ook mee geconfronteerd en onze verzekeraar heeft de voorwaarden en tarieven aangepast. Dit betekent dat vanaf 1 juli vernieuwde voorwaarden Lees verder…