MyWheels heeft verschillende auto’s: auto’s die opengaan met een sleutel en MyWheels Open auto’s die je kunt openen met je mobiel of OV-chipkaart. Hieronder leggen we de verschillen uit en hoe het werkt.

MyWheels Open

Dit zijn de auto’s met een ingebouwde boordcomputer. Hierdoor is het mogelijk om de auto zonder sleuteloverdracht te verhuren. Wel hebben deze auto’s nog steeds een beheerder of een eigenaar. Als verhuurder kun je er ook voor kiezen om een boordcomputer in te laten bouwen met MyWheels Open. Kijk hier voor meer informatie.

OV-chipkaart

Bij de kenmerken van de auto die je huurt staat of de auto ook met een OV-chipkaart kan worden geopend. Na reservering van de auto ontvang je een mail met instructies. Hierin wordt uitgelegd hoe je jouw OV-chipkaart kunt koppelen. Zodra je deze instructies hebt opgevolgd, kun je de auto in. De autosleutel ligt in het dashboardkastje. Als je tussendoor de auto wilt afsluiten, kan dat gewoon met de autosleutel. Aan het eind van de rit sluit je af met de OV-chipkaart. Je volgende rit kun je de auto openen en sluiten met deze OV-chipkaart.

 

Smartphone

Om de auto met je telefoon te openen ga je naar MyWheels.nl of naar de MyWheels app en klik je op de ‘lopende rit’. Vervolgens zie je een groene en een rode knop staan met een sleutelicoon. Met de groene knop open je de auto, met de rode knop sluit je hem. Na het klikken duurt het maximaal 15 seconden voordat de auto opengaat. Vanaf nu kun je rijden, want de startonderbreker is uitgeschakeld. De autosleutel ligt in het dashboardkastje. Wanneer je tussendoor de auto wilt afsluiten, kan dat gewoon met de autosleutel. Je sluit de auto aan het eind van je rit weer af met je smartphone.

Sleuteloverdracht

De derde optie is een sleuteloverdracht tussen de eigenaar en huurder. Hiervoor maak je een afspraak met de verhuurder van de auto. Via MyWheels.nl doe je huurverzoek voor de auto die jij wilt huren. Zodra deze is geaccepteerd kun je contact opnemen met de verhuurder. Nu kunnen jullie samen een moment afspreken om de sleutel op te halen.

Dit waren de drie verschillende manieren waarmee je de deelauto’s van MyWheels kunt openen. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact opnemen met support; support@mywheels.nl of 085-7734222.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Hoe koppel ik mijn ov-chipkaart?

MyWheels Open auto’s kun je met je smartphone en met je ov-chipkaart openen. Beide manieren gaan makkelijk en snel. Wanneer je je OV-chipkaart voor het eerst gebruikt moet hij worden gekoppeld aan je account. Hoe Lees verder…

MyWheels

Zomer- of winterbanden?

Binnenkort op wintersportvakantie? Check of de deelauto die je gebruikt de juiste banden heeft. In sommige europese landen ben je verplicht om met winterbanden te rijden in de winter. Gelukkig hebben veel MyWheels deelauto’s winterbanden Lees verder…

MyWheels

Een extra bestuurder toevoegen aan jouw contract

Je gaat op vakantie en huurt een auto via MyWheels. Wanneer jij een deelauto huurt dan ben jij de enige die verzekerd is als chauffeur. Maar moet je nu echt de hele vakantie alles zelf Lees verder…