MyWheels heeft verschillende auto’s: auto’s die opengaan met een sleutel en MyWheels Open auto’s die je kunt openen met je mobiel of OV-chipkaart. Hieronder leggen we de verschillen uit en hoe het werkt.

MyWheels Open

Dit zijn de auto’s met een ingebouwde boordcomputer. Hierdoor is het mogelijk om de auto zonder sleuteloverdracht te verhuren. Wel hebben deze auto’s nog steeds een beheerder of een eigenaar. Als verhuurder kun je er ook voor kiezen om een boordcomputer in te laten bouwen met MyWheels Open. Kijk hier voor meer informatie.

OV-chipkaart

Bij de kenmerken van de auto die je huurt staat of de auto ook met een OV-chipkaart kan worden geopend. Na reservering van de auto ontvang je een mail met instructies. Hierin wordt uitgelegd hoe je jouw OV-chipkaart kunt koppelen. Zodra je deze instructies hebt opgevolgd, kun je de auto in. De autosleutel ligt in het dashboardkastje. Als je tussendoor de auto wilt afsluiten, kan dat gewoon met de autosleutel. Aan het eind van de rit sluit je af met de OV-chipkaart. Je volgende rit kun je de auto openen en sluiten met deze OV-chipkaart.

 

Smartphone

Om de auto met je telefoon te openen ga je naar MyWheels.nl of naar de MyWheels app en klik je op de ‘lopende rit’. Vervolgens zie je een groene en een rode knop staan met een sleutelicoon. Met de groene knop open je de auto, met de rode knop sluit je hem. Na het klikken duurt het maximaal 15 seconden voordat de auto opengaat. Vanaf nu kun je rijden, want de startonderbreker is uitgeschakeld. De autosleutel ligt in het dashboardkastje. Wanneer je tussendoor de auto wilt afsluiten, kan dat gewoon met de autosleutel. Je sluit de auto aan het eind van je rit weer af met je smartphone.

Sleuteloverdracht

De derde optie is een sleuteloverdracht tussen de eigenaar en huurder. Hiervoor maak je een afspraak met de verhuurder van de auto. Via MyWheels.nl doe je huurverzoek voor de auto die jij wilt huren. Zodra deze is geaccepteerd kun je contact opnemen met de verhuurder. Nu kunnen jullie samen een moment afspreken om de sleutel op te halen.

Dit waren de drie verschillende manieren waarmee je de deelauto’s van MyWheels kunt openen. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact opnemen met support; support@mywheels.nl of 085-7734222.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Deelauto netjes houden

Een nette auto stelt iedereen op prijs.  Omdat we alle auto’s met elkaar delen is het belangrijk dat je de auto netjes en schoon weer achterlaat. Hier zijn een paar belangrijke zaken waar je op Lees verder…

MyWheels

Vakantie zonder eigen auto. Kan dat?

Ben je al bezig met je plannen voor de vakantie? Veel mensen boeken nu hun wintersportvakantie en zijn al met de zomervakantie bezig. Wij geven je graag een paar tips en hebben een leuke aanbieding Lees verder…

MyWheels

Factsheet MyWheels 25 jaar autodelen

Afgelopen maand hebben we de Greendeal Autodelen ondertekend voor nog meer deelauto’s in Nederland. Dit was een mooie gelegenheid om de staatssecretaris onze factsheet aan te bieden. Hierop staan allerlei interessante weetjes over 25 jaar Lees verder…