Zoals je wellicht weet staan de premies van autoverzekeringen onder druk. Wij worden hier helaas ook mee geconfronteerd en onze verzekeraar heeft de voorwaarden en tarieven aangepast. Dit betekent dat vanaf 1 juli vernieuwde voorwaarden gelden voor de verzekering van de ritten op MyWheels.nl.

Voor huurders heeft dat een aantal gevolgen:
  • Het eigen risico in geval van schade wordt verhoogd naar 500 euro.
  • Het eigen risico kan worden verlaagd naar 250 euro door het betalen van 3,50 euro per rit per dag. Dit geldt voor alle contractvormen.
  • Schades die normaal niet onder de verzekeringsdekking vallen, zijn ook bij deze verzekering niet verzekerd. Denk hierbij aan schade door bedieningsfouten.
  • Schade die niet binnen 48 uur na ontstaan is gemeld door de verhuurder of huurder, wordt niet in behandeling genomen door de verzekeraar. Als de schade door jouw toedoen niet tijdig is gemeld, zijn we genoodzaakt het hele schadebedrag in rekening te brengen.
  • De minimumleeftijd voor het huren van particuliere autobezitters is 21 jaar. Voor de MyWheels Open auto’s van MyWheels geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Bij uitzonderingen staat de minimumleeftijd bij de auto vermeld.
Voor verhuurders heeft dat een aantal gevolgen:
  • De verzekeringspremie wordt 20%. Deze wordt berekend over de huurprijs en de kilometers (niet over de brandstof).
  • Schades die normaal niet onder de verzekeringsdekking vallen, zijn ook bij deze ritverzekering niet verzekerd. Denk hierbij aan schade door bedieningsfouten.
  • Schade die niet binnen 48 uur na ontstaan is gemeld door de verhuurder of huurder, wordt niet in behandeling genomen. Als de schade door toedoen van de huurder niet tijdig is gemeld, wordt het hele schadebedrag bij de huurder in rekening gebracht.
  • De schade moet worden gerepareerd bij een schadehersteller die aangesloten is bij de verzekeraar. Is dat niet het geval, dan geldt een eigen risico van 500 euro voor de verhuurder.
  • De minimale leeftijd van de huurders is verhoogd naar 21 jaar. Een aantal auto’s is uitgezonderd van deze regel. Bijvoorbeeld de auto’s met MyWheels Open van MyWheels zelf. Bij uitzonderingen staat de minimumleeftijd bij de auto vermeld.

Ritten die na 1 juli plaatsvinden, maar voor 1 juli zijn geboekt, vallen nog onder de oude voorwaarden.

Met vriendelijke groet,

MyWheels

 

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Asfalt of spoor? Het antwoord op file.

Op onze facebookpagina hebben wij een poll geplaatst. Hier kon antwoord worden gegeven op de vraag wat de oplossing is voor alle fileproblematiek. Hieronder zie je duidelijk hoe het overgrote deel van de stemmers erover Lees verder…

MyWheels

Tanken in het buitenland

Met een MyWheels deelauto mag je ook naar het buitenland op vakantie. Het tanken ziet er in elk land weer net even anders uit. De namen en de kleuren zullen verschillen. Voor je het weet Lees verder…

MyWheels

We Make The City Festival

Het festival dat steden beter maakt. Dat is de strijdkreet van het We Make The City-festival dat deze week in Amsterdam plaatsvindt. Vijf dagen lang kun je kijken en luisteren naar verschillende filmvertoningen, lezingen, exposities Lees verder…