Zoals je wellicht weet staan de premies van autoverzekeringen onder druk. Wij worden hier helaas ook mee geconfronteerd en onze verzekeraar heeft de voorwaarden en tarieven aangepast. Dit betekent dat vanaf 1 juli vernieuwde voorwaarden gelden voor de verzekering van de ritten op MyWheels.nl.

Voor huurders heeft dat een aantal gevolgen:
  • Het eigen risico in geval van schade wordt verhoogd naar 500 euro.
  • Het eigen risico kan worden verlaagd naar 250 euro door het betalen van 3,50 euro per rit per dag. Dit geldt voor alle contractvormen.
  • Schades die normaal niet onder de verzekeringsdekking vallen, zijn ook bij deze verzekering niet verzekerd. Denk hierbij aan schade door bedieningsfouten.
  • Schade die niet binnen 48 uur na ontstaan is gemeld door de verhuurder of huurder, wordt niet in behandeling genomen door de verzekeraar. Als de schade door jouw toedoen niet tijdig is gemeld, zijn we genoodzaakt het hele schadebedrag in rekening te brengen.
  • De minimumleeftijd voor het huren van particuliere autobezitters is 21 jaar. Voor de MyWheels Open auto’s van MyWheels geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Bij uitzonderingen staat de minimumleeftijd bij de auto vermeld.
Voor verhuurders heeft dat een aantal gevolgen:
  • De verzekeringspremie wordt 20%. Deze wordt berekend over de huurprijs en de kilometers (niet over de brandstof).
  • Schades die normaal niet onder de verzekeringsdekking vallen, zijn ook bij deze ritverzekering niet verzekerd. Denk hierbij aan schade door bedieningsfouten.
  • Schade die niet binnen 48 uur na ontstaan is gemeld door de verhuurder of huurder, wordt niet in behandeling genomen. Als de schade door toedoen van de huurder niet tijdig is gemeld, wordt het hele schadebedrag bij de huurder in rekening gebracht.
  • De schade moet worden gerepareerd bij een schadehersteller die aangesloten is bij de verzekeraar. Is dat niet het geval, dan geldt een eigen risico van 500 euro voor de verhuurder.
  • De minimale leeftijd van de huurders is verhoogd naar 21 jaar. Een aantal auto’s is uitgezonderd van deze regel. Bijvoorbeeld de auto’s met MyWheels Open van MyWheels zelf. Bij uitzonderingen staat de minimumleeftijd bij de auto vermeld.

Ritten die na 1 juli plaatsvinden, maar voor 1 juli zijn geboekt, vallen nog onder de oude voorwaarden.

Met vriendelijke groet,

MyWheels

 

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Een extra bestuurder toevoegen aan jouw contract

Je gaat op vakantie en huurt een auto via MyWheels. Wanneer jij een deelauto huurt dan ben jij de enige die verzekerd is als chauffeur. Maar moet je nu echt de hele vakantie alles zelf Lees verder…

MyWheels

Eerste rit bij MyWheels met Aron

Aron legt uit hoe je een auto bij MyWheels kunt huren. Stap voor stap neemt hij je mee door het proces. Hieronder kun je alles daarna nog even rustig doorlezen. Zoek een auto bij jou Lees verder…

MyWheels

Karina vertelt over MyWheels Open in Den Haag

Afgelopen woensdag waren we te gast bij de buurtbijeenkomst van het Statenkwartier in Den Haag. In samenwerking met de gemeente mogen we de mensen uit deze wijk namelijk een jaar gratis MyWheels Open aanbieden! Hieronder Lees verder…