Willem uit Weesp is een gloednieuw lid van MyWheels. Sinds kort heeft hij zijn bestelbus op het platform gezet. Inmiddels heeft hij zijn eerste huurverzoek binnen gekregen en deelt zijn auto voor de eerste keer. Wij spraken hem voor de rit en nadat zijn auto weer terug was gebracht.

Waarom besloot je om je auto aan te bieden op MyWheels?

Mijn vrouw en ik vinden het een sympathiek idee om onze auto, als je die zelf niet gebruikt, beschikbaar te stellen aan iemand anders die een auto nodig heeft. Ook is dit beter voor het milieu en houden wij er nog iets aan over.

Vind je het spannend om je auto te delen, waarom wel en waarom niet?

Het is een vreemd idee om je aan een auto aan een volslagen vreemde mee te geven. Maar je weet dat de huurder gecheckt is door MyWheels, dus zou het goed moeten zijn. Dus daar ga je dan vanuit.

Hoe heb je de rit voorbereid?

We hebben via google de huurder opgezocht en wat research gedaan, je moet tenslotte zelf ook een goed gevoel hebben bij de huurder. We hebben de auto ontdaan van alle persoonlijke spullen en de stofzuiger er door gehaald. We hebben de auto volgetankt en toen was hij klaar om opgehaald te worden.

 

Vervolgens spraken wij Willem na afloop van de verhuur van zijn deelauto.

Hoe is  verlopen?

De verhuur is goed verlopen, afspraken zijn goed nagekomen en het was een vriendelijke mevrouw. Ze vertelde dat ze met haar familie een weekendje naar frankrijk is geweest en dat de auto goed reed. Na afloop hebben ze de auto ook weer netjes teruggebracht op het afgesproken tijdstip. Dus een positieve ervaring.

En de communicatie met MyWheels?

Niet alles is even duidelijk. Je vult samen met de huurder het contract in, en dan? Geef ik een kopie van het contract mee, of moet ik het contract na afloop opsturen? Dat is niet helemaal duidelijk.*

Was het voor herhaling vatbaar, zou je iets anders regelen?

Het is zeker voor herhaling vatbaar, het is goed bevallen.

Benieuwd of jouw auto, net als Willem’s Wheels, ook in aanmerking komt om een deelauto te zijn? Check het hier.

*Voordat de huurder met jouw deelauto weggaat, vullen jullie samen het contract in. Hierop geef je aan wat op de kilometerteller staat en waar eventuele schade op de auto zit. Beide tekenen jullie dit. Bij terugkomst geef je dan kilometerstand door van voor en na de rit. Dit kun je invullen in je dashboard op mywheels.nl (zowel jij als de huurder kan dit doen).

 

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Corona-update: wijzigingen MyWheels in relatie tot COVID-19

Wij hopen dat onze leden en hun geliefden allemaal gezond zijn en blijven. Door oog te hebben voor elkaar en de richtlijnen vanuit het RIVM na te leven, moeten we erop vertrouwen dat de situatie Lees verder…

MyWheels

Het verhaal van Santje Kramer

Na te hebben deelgenomen aan de reisproef van de gemeente Amsterdam, besloot Santje Kramer haar eigen auto weg te doen. Sindsdien ervaart ze, als huurder en beheerder van de deelauto in de Amsterdamse Maasstraat, vele Lees verder…

MyWheels

Hoe koppel ik mijn ov-chipkaart?

MyWheels Open auto’s kun je met je smartphone en met je ov-chipkaart openen. Beide manieren gaan makkelijk en snel. Wanneer je je OV-chipkaart voor het eerst gebruikt moet hij worden gekoppeld aan je account. Hoe Lees verder…