Aron legt uit hoe je een auto bij MyWheels kunt huren. Stap voor stap neemt hij je mee door het proces. Hieronder kun je alles daarna nog even rustig doorlezen.

Zoek een auto bij jou in de buurt

Op de site kun je zoeken op stad, bijvoorbeeld Utrecht. JE krijgt een hele lijst met auto’s te zien die bij jou in de buurt staan. Deze lijst kun je filteren. Bijvoorbeeld op MyWheels Open, auto’s die je met je smartphone of OV-chipkaart kunt openen of sluiten. Of winterbanden, of het aantal personen dat met de auto mee kan. Ook kun je selecteren van wanneer tot wanneer je de auto nodig hebt. Je krijgt alleen auto’s te zien die aan deze selectiecriteria voldoen. Als je een auto vindt die voldoet aan jouw wensen, dan kun je hem aanklikken om te reserveren.

Log in of maak een account

Nadat je op “Maak reservering” hebt gedrukt, controleren we of je al een account hebt bij MyWheels. Heb je dat niet dan kun je een account aanmaken. Vervolgens vul je je gegevens in en controleren wij of alles in orde is, bijvoorbeeld of je rijbewijs ook geldig is. Die controle gebeurd direct, dus binnen een paar tellen weet je of je een goedgekeurd account hebt.

Bij auto’s met MyWheels Open wordt de rit direct geaccepteerd. Bij auto’s zonder MyWheels Open duurt het even voordat de verhuurder gereageerd heeft.

Betaal je rit

Vooraf betaal je de rit per iDeal.We schatten hoeveel kilometers je ongeveer zult rijden, deze kilometers betaal je vooraf. Blijkt achteraf dat je minder kilometers hebt gereden, dan kun je dat bedrag weer terugvragen en storten we het op je rekening.

Je hoeft bij MyWheels geen borg te betalen. Je kunt er wel voor kiezen om wel een borg te betalen, deze is 250 euro. Je rit betaal je dan achteraf per automatisch incasso. Aan jou de keuze welke manier van betalen je prettig vindt.

Open de auto met smartphone of OV-chipkaart

Je kunt bij MyWheels auto’s huren met en zonder MyWheels Open. Auto’s zonder MyWheels Open, open je met een sleuteloverdracht. Hiervoor spreek je met een verhuurder af, hoe je in bezit van een sleutel komt.

Auto’s met MyWheels Open kun je met je smartphone of OV-chipkaart openen en sluiten. Als je voor de eerste keer een auto met je OV-chipkaart wilt openen, houd je deze bij de lezer. Je ontvangt een sms. Beantwoord deze sms met “ja” en de auto gaat open. Je kunt de auto ook met je smartphone openen. Download de MyWheels app, ga naar de rit toe en klik op het groene slotje om de auto te openen.

De weg op!

Pak de sleutel uit het dashboardkastje. Nu kun je de weg op. Na afloop van de rit leg je de sleutel weer terug in het dashboardkastje. De auto kun je dan weer afsluiten met je smartphone door nu op het rode slotje te klikken of met je OV-chipkaart, houdt deze weer voor de lezer.

Dat was de eerste rit met MyWheels. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd een mailtje sturen naar support@mywheels.nl.

 

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Corona-update: wijzigingen MyWheels in relatie tot COVID-19

Wij hopen dat onze leden en hun geliefden allemaal gezond zijn en blijven. Door oog te hebben voor elkaar en de richtlijnen vanuit het RIVM na te leven, moeten we erop vertrouwen dat de situatie Lees verder…

MyWheels

Het verhaal van Santje Kramer

Na te hebben deelgenomen aan de reisproef van de gemeente Amsterdam, besloot Santje Kramer haar eigen auto weg te doen. Sindsdien ervaart ze, als huurder en beheerder van de deelauto in de Amsterdamse Maasstraat, vele Lees verder…

MyWheels

Hoe koppel ik mijn ov-chipkaart?

MyWheels Open auto’s kun je met je smartphone en met je ov-chipkaart openen. Beide manieren gaan makkelijk en snel. Wanneer je je OV-chipkaart voor het eerst gebruikt moet hij worden gekoppeld aan je account. Hoe Lees verder…