Binnenkort op wintersportvakantie? Check of de deelauto die je gebruikt de juiste banden heeft.

In sommige europese landen ben je verplicht om met winterbanden te rijden in de winter. Gelukkig hebben veel MyWheels deelauto’s winterbanden of all season banden. Maar wat zijn eigenlijk de verschillende banden voor de weertypes en waar zijn winterbanden nou verplicht?

Zomerbanden

Zomerbanden zijn de meest gebruikelijke autobanden. Ze hebben dan ook de beste eigenschappen voor temperaturen boven de 7 graden. De rubbersamenstelling en het profiel zorgen voor een korte remweg.

Winterbanden

Winterbanden zijn niet verplicht in Nederland. Toch wordt het aangeraden om winterbanden te gebruiken wanneer het kouder is dan 7 graden. Winterbanden zijn speciaal ontworpen voor weersomstandigheden zoals sneeuw en ijs, maar ook voor regen. Winterbanden zorgen voor meer grip en een kortere remweg met deze weersomstandigheden.

All season banden

In Nederland is ons klimaat mild genoeg voor all season banden. Onze winters zijn over het algemeen niet extreem en we hebben vooral vlakke wegen. Wanneer je op wintersport gaat is het wellicht niet de juiste optie. De combinatie van sneeuw en de bergen kunnen dan teveel zijn en winterbanden (en misschien zelfs sneeuwkettingen) zullen dan een veiligere optie zijn.

Vind de juiste deelauto

Wanneer je een deelauto zoekt kun je het filter “Winterbanden” aanzetten. Dan krijg je een overzicht van alle auto’’s met winterbanden bij jou in de buurt.

Mocht je nou willen kijken of een auto die je vaker gebruikt winterbanden heeft. Onder het kopje “Opties en accessoires” vind je de optie “Winterbanden”.

Met all season banden naar het buitenland?

Onder het kopje “Winterbanden” vallen ook all season banden op ons platform. Om er zeker van te zijn dat je met deze banden ook naar het buitenland mag moet je eerst de banden controleren. Op de banden moet dan wel een Alpine-symbool staan (zie afbeelding). Mocht je twijfelen of dan kun je het beste contact opnemen met de verhuurder/beheerder van de auto.

In welke landen is het verplicht?

Niet in alle europese landen gelden dezelfde regels. In Nederland is het niet verplicht maar in sommige andere landen wel. De ANWB heeft een overzicht gemaakt met de verschillende regels en voorwaarden waar je aan moet voldoen. Kijk hier.

Mocht je vragen hebben dan kun je mailen naar support@mywheels.nl.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Hoe koppel ik mijn ov-chipkaart?

MyWheels Open auto’s kun je met je smartphone en met je ov-chipkaart openen. Beide manieren gaan makkelijk en snel. Wanneer je je OV-chipkaart voor het eerst gebruikt moet hij worden gekoppeld aan je account. Hoe Lees verder…

MyWheels

Een extra bestuurder toevoegen aan jouw contract

Je gaat op vakantie en huurt een auto via MyWheels. Wanneer jij een deelauto huurt dan ben jij de enige die verzekerd is als chauffeur. Maar moet je nu echt de hele vakantie alles zelf Lees verder…

MyWheels

Eerste rit bij MyWheels met Aron

Aron legt uit hoe je een auto bij MyWheels kunt huren. Stap voor stap neemt hij je mee door het proces. Hieronder kun je alles daarna nog even rustig doorlezen. Zoek een auto bij jou Lees verder…