De ervaring van beheerder Jan Theunissen met MyWheels

28 nov 2013Ervaringen

'Leden kennen en helpen elkaar' is een van de idealen die wij belangrijk vinden. Om andere leden te leren kennen, plaatsen we regelmatig een kort interview met een MyWheels lid. Vandaag met Jan Theunissen uit Culemborg. Hij is beheerder van drie MyWheels auto's in zijn woonplaats en werkt voor Stichting Dienstwerk, een servicebureau voor de bemiddeling tussen vraag en aanbod van persoonlijke diensten.  Hieronder zijn ervaring met MyWheels autodelen.

Als trouwe 'autodeler' heb ik eigenlijk nooit een eigen auto nodig gehad. De keuze uit meerdere auto's én de betaalbaarheid zorgen ervoor dat ik altijd vervoer heb. Ik gebruik de MyWheels auto vooral voor zakelijke ritten, privé doen we het meeste met de trein. Ik maak enkele keren per week gebruik van MyWheels. Het komt erg weinig voor dat ik een hele week geen auto nodig heb. Ik werk vrij veel voor Stichting Dienstwerk en die stichting heeft nu ook een abonnement op MyWheels.

Doordat ik coördinator ben geweest in Culemborg is er wel contact met andere autodelers in de buurt. In Culemborg zijn veel leden actie en hebben we maar liefst 20 deelauto's staan waarvan 16 MyWheels deelauto's en 4 particuliere auto's.

Bij MyWheels is de jaren (terecht) veel op landelijk niveau geregeld en geautomatiseerd. De uitdaging voor MyWheels is nu om de leden betrokken te krijgen. De auto-eigenaren die ik ken, zijn niet ondernemend genoeg om gebruikers te werven. Ze hopen dat MyWheels dit oppakt. Meer aandacht voor lokale zaken en eigenaren helpen hun auto te verhuren zou de organisatie goed doen.

De toekomst van autodeelmarkt vind ik nu nog onzeker in te schatten. Ik zie dat bij de overheid veel sympathie lijkt te zijn voor elektrisch vervoer. Het prive autodelen heeft zoals gezegd meer lokale aandacht nodig maar ook efficiency en innovatie.

Mijn tips voor auto-eigenaren en autodelers is om het rond te vertellen. Vertel mensen in je omgeving over de mogelijkheden van autodelen, deel je gebruikerservaringen zodat anderen ook enthousiast gemaakt worden.

Wil jij ook meehelpen?

MyWheels zou niet mogelijk zijn zonder ons toegewijd netwerk aan sleutelfiguren. Alle MyWheels deelauto's hebben een sleutelfiguur.

Read more

Gerelateerde artikelen

Beheerder Sander heeft een missie en slaat de handen ineen met MyWheels
Read more
Keje ging met een elektrische auto op vakantie naar Italië
Read more
Ik rekende zelf uit dat een abonnement voordelig was.
Read more
Ideaal dat ik nu geen eigen auto hoef aan te schaffen
Read more

Follow us

8/10

461 reviews at Kiyoh

It's our belief that we can keep the Netherlands on the move with just one million cars. We can do our bit by promoting the use of shared cars. Because the more cars we share, the fewer cars we need to own. If there’s always a shared car just around the corner, you can go wherever you want, whenever you want. MyWheels. Only benefits.