Beheerder Sander heeft een missie en slaat de handen ineen met MyWheels

26 nov 2021Ervaringen

Sander Voogsgeerd deed in 2018 zijn auto weg en stapte over op de deelauto’s van MyWheels. Nog geen twee maanden later werd hij beheerder en inmiddels beheert hij maar liefst vier deelauto’s in Wageningen. Sinds kort is MyWheels sponsor van Sander’s stichting, AED Wageningen, waarmee hij heeft gezorgd voor bijna 50 AED’s in de stad. Zijn missie is om van Wageningen een veilige en goed gedekte AED-gemeente te maken.

Sander: “Ik had een eigen auto, maar daar kwamen behoorlijk hoge onderhoudskosten bij kijken. Toen ik op zoek ging naar alternatieven kwam ik al vrij snel bij MyWheels uit. Ik vind vooral de flexibiliteit heel fijn. Je kunt bij wijze van spreken vijf minuten van tevoren een auto reserveren en gelijk op pad, ideaal!”

Een paar maanden nadat hij lid werd van MyWheels werd Sander benaderd om beheerder te worden. “Mijn eerste deelauto stond op de Marijkeweg in Wageningen, inmiddels zijn daar nog drie andere auto’s aan toegevoegd. Voor mijn werk rijd ik veel door Wageningen, dat combineer ik vaak met een korte check van alle deelauto’s.”

Na drie jaar is Sander het beheerder zijn nog steeds alles behalve zat. “Er rijden zoveel verschillende mensen in een deelauto, dat vind ik heel leuk. Ik krijg altijd een melding wanneer iemand voor het eerst een MyWheels auto huurt, dan stuur ik daarna een berichtje om te vragen of alles gelukt is en hoe de rit is bevallen. Daar wordt altijd erg leuk op gereageerd! Laatst huurde iemand voor het eerst een elektrische auto, ik heb toen even uitgelegd hoe alles werkte en daarna kon ze op pad.”

Stichting AED Wageningen
In december 2018 zag Sander een reclamespotje van de Hartstichting op tv. De Hartstichting deed een oproep voor meer AED’s (Automatische Externe Defibrillator) in de buurt en Sander werd getriggerd om uit te zoeken hoe het gesteld was met de AED’s in zijn woonwijk.

Sander: “Die uitkomst was teleurstellend. Er hingen maar heel weinig AED’s in Wageningen, terwijl deze cruciaal zijn wanneer iemand een hartstilstand krijgt. Ik ben toen een crowdfundingsactie gestart voor een AED in mijn wijk, mét succes.” Om meer AED’s in heel Wageningen te kunnen realiseren heeft Sander in mei 2019 een eigen stichting opgericht.

Dankzij stichting AED Wageningen hangen er inmiddels 46 AED’s in de stad die 24/7 bereikbaar zijn. Daarnaast biedt Sander reanimatiecursussen aan waarmee mensen in vier uur leren wat ze kunnen doen als iemand een hartstilstand krijgt. Omdat Sander het belangrijk vindt dat veel meer mensen zich bewust zijn van de noodzaak van AED’s en de hulp die zij eventueel zelf kunnen bieden, trok hij een paar maanden geleden de stoute schoenen aan. Hij belde met Hans, onze Community manager, om te kijken of MyWheels en de stichting iets voor elkaar konden betekenen.

Hans: “Ik vind het initiatief van Sander ontzettend goed en werd direct enthousiast van zijn voorstel. Sander is al jaren trouwe beheerder van meerdere MyWheels auto’s en daar zijn wij heel dankbaar voor, dus we wilden graag iets terug doen.” Iedereen die zich inschrijft voor een reanimatiecursus van Sander, krijgt van ons een fijne kortingscode! Je hoeft hiervoor overigens niet in Wageningen te wonen, de cursus is beschikbaar voor iedereen ;-).

Wil jij ook meehelpen?

MyWheels zou niet mogelijk zijn zonder ons toegewijd netwerk aan sleutelfiguren. Alle MyWheels deelauto's hebben een sleutelfiguur.

Read more

Gerelateerde artikelen

Achter het stuur bij: KAW Architecten
Read more
Achter het stuur bij: het Rode Kruis
Read more
Beheerder Sander heeft een missie en slaat de handen ineen met MyWheels
Read more
Keje ging met een elektrische auto op vakantie naar Italië
Read more

Follow us

8/10

461 reviews at Klantenvertellen

It's our belief that we can keep the Netherlands on the move with just one million cars. We can do our bit by promoting the use of shared cars. Because the more cars we share, the fewer cars we need to own. If there’s always a shared car just around the corner, you can go wherever you want, whenever you want. MyWheels. Only benefits.