MyWheels en Into the Great Wide Open slaan handen ineen voor emissieloos festival

16 jan 2023ZakelijkNieuws

Bezoekers, crewleden, artiesten, op- en afbouwers… allemaal reden ze afgelopen zomer in elektrische deelauto’s van MyWheels. Bestemming? Festival Into The Great Wide Open op waddeneiland Vlieland. Resultaat? Enthousiaste crewleden, 60.000 fossielvrije kilometers én nieuwe zaadjes geplant.

MyWheels en de festivalorganisatie sloegen de handen ineen voor een duurzame, efficiënte en emissieloze pilot. De benzineauto’s bleven dit jaar thuis, taxi’s en bestelbusjes werden niet gehuurd. Er werd wél gebruik gemaakt van de elektrische auto’s van MyWheels. Met succes.

Mobiliteit voor vrijwilligers
Daan Stigter, Junior Project Manager Sustainability voor Lab Vlieland (onderdeel van Into The Great Wide Open): “Voor en na het festival reed een vrijwilligerspool onze crew heen en weer in auto’s van MyWheels. Die vonden dat echt fantastisch, vooral op de terugweg.

Na twee, soms wel drie weken op het eiland ben je gesloopt. Als er dan direct een auto voor je klaar staat en je nog geen anderhalf uur later thuis bent, is dat natuurlijk heel fijn. Ook artiesten werden opgehaald van Schiphol en naar Vlieland gereden in luxe, comfortabele auto’s. Dat resulteerde in niets dan lof.”

Impact op bezoekers: 60.000 kilometers
Daarnaast werden bezoekers aangespoord om met MyWheels naar het festival te reizen. Zij konden de auto - dankzij medewerking van de gemeente - gratis parkeren in Harlingen en vervolgens per boot naar Vlieland. Daan: “Bezoekers betalen een "Goede Reis Toeslag" bij hun ticket voor Into The Great Wide Open. Die toeslag krijgen ze terug op het festival als ze op een duurzame manier naar het eiland reizen.” Volgens Daan zijn het allemaal manieren om zaadjes te planten. Om mensen kennis te laten maken met deelvervoer en om ze te laten zien hoe makkelijk, comfortabel en duurzaam dat is. “Onze bezoeker is verantwoordelijk voor 20% van onze CO2-uitstoot. Als we festivalbezoekers kunnen motiveren om in een elektrische (deel)auto te gaan rijden, is die impact gigantisch.”

De pilot was een succes. Er werden ruim 60.000 elektrische reizigerskilometers gemaakt die anders aannemelijk met fossiele privé-auto's zouden worden gereden, en daarmee werd 6030 kilogram CO2-uitstoot bespaard.

Vooruitgang in de cultuursector
Zakelijk autodelen heeft voor de culturele sector enorm veel voordelen. Het is niet alleen een groen alternatief voor het werken met taxi’s of busjes, je betaalt ook nog eens alleen voor de kilometers die er gemaakt worden. Het ideale alternatief voor lease auto's die het grootste gedeelte van de tijd stilstaan. Daarnaast biedt het grote netwerk - de MyWheels vloot bestaat uit meer dan 2.900 auto’s - alle gemakken om van en naar een locatie te reizen.

De gezamenlijke missie
MyWheels heeft als missie om het aantal auto’s in Nederland terug te brengen naar maximaal 1 miljoen. Zo hebben we meer ruimte op straat, meer ruimte voor groen en leveren we een belangrijke bijdrage aan het milieu door aanzienlijk minder CO2 uit te stoten. “Een fantastische missie”, aldus Daan Stigter. “We willen met Into The Great Wide Open ook graag aan de voorkant van deze verandering staan, en ik ben ervan overtuigd dat nog veel meer organisaties dat voorbeeld zullen volgen.”

Is autodelen ook een geschikte oplossing voor jouw organisatie? Meer informatie vind je op https://mywheels.nl/zakelijk.

Wil jij ook meehelpen?

MyWheels zou niet mogelijk zijn zonder ons toegewijd netwerk aan sleutelfiguren. Alle MyWheels deelauto's hebben een sleutelfiguur.

Read more

Gerelateerde artikelen

Achter het stuur bij: KAW Architecten
Read more
Bloomon in deelauto van MyWheels op weg naar schonere wereld
Read more
Achter het stuur bij: het Rode Kruis
Read more
Sobolt vertrouwt op de flexibiliteit van MyWheels
Read more

Follow us

8/10

461 reviews at Klantenvertellen

It's our belief that we can keep the Netherlands on the move with just one million cars. We can do our bit by promoting the use of shared cars. Because the more cars we share, the fewer cars we need to own. If there’s always a shared car just around the corner, you can go wherever you want, whenever you want. MyWheels. Only benefits.