Zoek een vraag

Vacatures


Hieronder een overzicht van de openstaande vacatures bij MyWheels.

Customer Service Specialist (40 uur per week)

Wil je samen met toffe collega’s werken aan een duurzame wereld en zoek je een veelzijdige supportfunctie? Help je mee om het aantal auto’s in Nederland te verlagen van 8 naar 1 miljoen? Solliciteer dan als Customer Service Specialist bij MyWheels!

Over MyWheels

De sharing economy is hot! Huizen, boormachines en ook auto’s worden gedeeld via allerlei online platformen. MyWheels is het enige autodeelplatform met grote idealen, zonder winstoogmerk. Wij stellen mensen in staat gebruik te maken van 1 van onze MyWheels deelauto’s of hun eigen auto te delen met anderen. Met meer dan 75.000 gebruikers op het platform zijn we een belangrijke speler in het veld. Wij willen door het autodelen het autobezit in Nederland terugdringen en de CO2-uitstoot in Nederland aanzienlijk beperken.

Vanuit ons kantoor in hartje Amsterdam werken we dagelijks aan een groei van het platform, zowel qua gebruikers als auto’s. Dit doen we met sterke lokale aanpak via vrijwilligers en professionals en we werken nauw samen met belangrijke partners. Samen met hen willen we in Nederland autodelen groot maken.

Functieomschrijving

Als Customer Service Specialist ben je, samen met twee collega’s, hét aanspreekpunt voor onze community en zorg je ervoor dat alles soepel loopt. Nieuwe en bestaande gebruikers help je bijvoorbeeld door informatie te geven over autodelen, te helpen bij het maken of verlengen van reserveringen en het op afstand openen en sluiten van auto’s. De vragen worden gesteld per mail of per telefoon.

Daarnaast ben je in deze functie verantwoordelijk voor het beheer van de vaste parkeerplekken van MyWheels auto’s. Je vraagt nieuwe parkeerplekken aan bij gemeenten, controleert de aanleg en zorgt dat nieuwe auto’s geplaatst worden. Regelmatig ben je buiten de deur te vinden om bijvoorbeeld geschikte parkeerplekken te vinden of nieuwe auto’s te plaatsen.

Wij vragen:

 • Een teamplayer, zelfstandig, initiatiefrijk, klantvriendelijk en met een positieve instelling;
 • Ervaring als supportmedewerker van een klantenservice is een pré;
 • Uitstekende computervaardigheden;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Werktijden

We zoeken een collega voor 40 uur per week. Het kantoor is open tussen 09.00 en 17.00 uur.

Waar kom je te werken?

Ons kantoor zit in het centrum van Amsterdam aan de Keizersgracht 264 (hub van social enterprises, mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam). Je komt te werken in een team van 8 professionals op het gebied van marketing, support, finance, operations en development. In het jonge team werkt iedereen nauw samen om met elkaar de geambieerde groei te realiseren. Tijdens pizzasessies en etentjes leer je alle collega’s goed kennen.

Geïnteresseerd?

Wil je meehelpen om onze idealen waar te maken? Stuur dan je brief en CV naar werken@mywheels.nl. Voor vragen over de functie kun je hier tevens terecht.

PHP developer (32 tot 40 uur per week)

Wil je samen met toffe collega’s werken aan een duurzame wereld? Help je mee om in 2018 met autodelen 2,4 miljoen bomen te besparen? Solliciteer dan als PHP developer bij MyWheels!

Over MyWheels
De sharing economy is hot! Huizen, boormachines en ook auto’s worden gedeeld via allerlei online platformen. MyWheels is het enige autodeelplatform met grote idealen, zonder winstoogmerk. Wij stellen mensen in staat gebruik te maken van 1 van onze MyWheels deelauto’s of hun eigen auto te delen met anderen. Met meer dan 60.000 gebruikers op het platform zijn we een belangrijke speler in het veld. Wij willen door het autodelen het autobezit in Nederland terugdringen en de CO2-uitstoot in Nederland aanzienlijk beperken. Vanuit ons kantoor in hartje Amsterdam werken we dagelijks aan een groei van het platform, zowel qua leden als auto’s. Dit doen we met sterke lokale aanpak via vrijwilligers en professionals en we werken nauw samen met belangrijke partners. Samen met hen willen we in Nederland autodelen groot maken.

Het platform
Als PHP programmeur ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van het platform MyWheels.nl. Dat platform is cruciaal om de honderden boekingen per week te verwerken. Het platform is geschreven in Symfony3 en is via Doctrine gekoppeld aan een PostgreSQL database. De front-end (AngularJS applicatie) communiceert door middel van JSON-RPC calls met de API. Het systeem heeft meerdere koppelingen met derde partijen, denk aan:

 • Een payment provider voor het afhandelen van betalingen;
 • ID24 voor het controleren van een rijbewijs;
 • Boordcomputerleveranciers voor op het op afstand openen en sluiten van een auto;
 • RDW voor het ophalen van autogegevens.

De komende ontwikkelingen zullen vooral in het teken staan van scaling (Docker, Elasticsearch), dashboards (Kibana), caching, message queues (RabbitMQ) en provisioning.

Wij vragen:

 • Minimaal hbo-denkniveau;
 • Een teamplayer, zelfstandig, initiatiefrijk en met een positieve instelling;
 • Ervaring met software patterns;
 • Ervaring met PHP Symfony of met een ander PHP framework;
 • Ervaring met Git;
 • Ervaring met een RPC-protocol als JSON-RPC, XML-RPC of SOAP is een pré.

Daarvoor geven wij terug:

 • De mogelijkheid om te groeien;
 • Veel verantwoordelijkheid over de code;
 • Flexibele werkuren en -locatie;
 • Toffe collega’s;
 • Meewerken aan een mooiere wereld.

Waar kom je te werken?
Ons kantoor zit in het centrum van Amsterdam aan de Keizersgracht 264 (hub van social enterprises, mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam). Je komt te werken in een team van 10 professionals op het gebied van marketing, support, finance, operations en development. In het jonge team werkt iedereen nauw samen om met elkaar de geambieerde groei te realiseren. Tijdens pizzasessies, etentjes en lunches met de social enterprises leer je alle collega’s goed kennen.

Geïnteresseerd?
Wil je meehelpen om onze idealen waar te maken door het platform voor autodelen in de lucht te houden? Stuur dan je brief en CV naar Aron (werken@mywheels.nl). Voor vragen over de functie kun je tevens bij Aron terecht.

Afstuderen of stage lopen

Wat is nu leuker dan meehelpen bij MyWheels als onderdeel van je studie? Je krijgt bij ons ruime ervaring in het gebruik van moderne technologie. Je krijgt een kijkje in de keuken van een non-profit organisatie die drijft op het bouwen van een community en staat voor de nieuwe economie. We hebben opdrachten voor je op het gebied van:

 • Marketing en commerciële economie
 • Design inclusief front-end bouwen in Angular met Material Design
 • Apps maken voor iPhone en Android
 • Echte hardcore ICT

Mail Aron (werken@mywheels.nl) Als je meer wilt weten over bovenstaande opdrachten.

Responsible Disclosure

Zwakke plekken in onze software gevonden? Help ons en geef ze door. Zie onze responsible disclosure statement.