Zoek een vraag

Vacatures


Hieronder een overzicht van de openstaande vacatures bij MyWheels.

Customer Service Specialist

Wil je samen met gedreven collega’s werken aan een duurzame wereld en zoek je een veelzijdige supportfunctie? Help je mee om het aantal auto’s in Nederland te verlagen van 9 naar 1 miljoen? Solliciteer dan als Customer Service Specialist bij MyWheels!

Over MyWheels
MyWheels wil met autodelen het aantal auto’s in Nederland terugdringen van 9 naar 1 miljoen in 2030. Hiermee willen wij bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot. De deelauto’s open je met je smartphone en/of chipkaart.

Wie via MyWheels een deelauto huurt, betaalt daarvoor een eerlijke prijs. De voordelige tarieven zijn het directe gevolg van onze idealen. Wij streven namelijk niet naar winstmaximalisatie maar naar doelen die goed zijn voor mens, milieu en maatschappij.

Hoe meer mensen een auto delen, des te minder auto’s er op de weg rijden of in de wijken staan. Met minder auto’s slaan we dus twee vliegen in één klap: minder CO2-uitstoot én leefbaardere buurten. Bovendien is autodelen financieel aantrekkelijk. Wie per jaar minder dan 10.000 kilometer rijdt, is met het huren van een deelauto veel goedkoper uit dan met een eigen auto.

Functieomschrijving
Als Customer Service Specialist ben je hét aanspreekpunt voor onze community en zorg je ervoor dat alles soepel loopt. Nieuwe en bestaande gebruikers help je bijvoorbeeld door informatie te geven over autodelen, te helpen bij het maken of verlengen van reserveringen en het op afstand openen en sluiten van auto’s. De vragen komen op duizend en één manieren bij ons binnen en aan jou om iedereen zo snel en goed mogelijk te helpen. Verdere taken zijn:

 • Beheren van ons wagenpark,
  jij zorgt ervoor dat al onze deelauto’s in topconditie zijn.
 • Monitoren van onze social media kanalen,
  geen vraag / klacht of review is voor jou te gek.
 • Vragen over facturen en betalingen,
  jij weet uit te leggen hoe het zit en lost het op bij problemen.
 • Afhandelen van schademeldingen en boetes,
  te hard rijden gebeurt helaas ook in onze deelauto’s.
 • Aanvragen parkeerplekken en vergunningen,
  je hebt nauw contact met onze contactpersonen binnen verschillende gemeenten.
 • Tweedelijns aanspreekpunt voor ons externe callcenter,
  jij vindt het leuk om iedereen op weg te helpen.

Wij vragen:

 • Een teamplayer, zelfstandig, initiatiefrijk, klantvriendelijk en met een positieve instelling;
 • Je weet goed te werken in de bekende “Office” en “Google” programma’s;
 • Ervaring als supportmedewerker van een klantenservice is een pré, maar geen eis;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Werktijden
We zoeken een collega voor 40 uur per week.
Ons kantoor is open tussen 09.00 en 17.00 uur.

Waar kom je te werken?
Ons kantoor zit in het centrum van Amsterdam aan de Keizersgracht 264 (hub van social enterprises, mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam). Je komt te werken in een team van professionals op het gebied van marketing, support, finance, operations en development. In het jonge team werkt iedereen nauw samen om met elkaar de geambieerde groei te realiseren. Tijdens een potje darten, etentjes en lunches met de social enterprises leer je alle collega’s goed kennen.

Geïnteresseerd?
Wil je meehelpen om onze idealen waar te maken?
Stuur dan je motivatie en CV naar werken@mywheels.nl.

Soort dienstverband: Fulltime, Bepaalde tijd, Onbepaalde tijd

PHP developer (32 tot 40 uur per week)

Wil je samen met toffe collega’s werken aan een duurzame wereld? Help je mee om in 2018 met autodelen 2,4 miljoen bomen te besparen? Solliciteer dan als PHP developer bij MyWheels!

Over MyWheels
De sharing economy is hot! Huizen, boormachines en ook auto’s worden gedeeld via allerlei online platformen. MyWheels is het enige autodeelplatform met grote idealen, zonder winstoogmerk. Wij stellen mensen in staat gebruik te maken van 1 van onze MyWheels deelauto’s. Met meer dan 60.000 gebruikers op het platform zijn we een belangrijke speler in het veld. Wij willen door het autodelen het autobezit in Nederland terugdringen en de CO2-uitstoot in Nederland aanzienlijk beperken. Vanuit ons kantoor in hartje Amsterdam werken we dagelijks aan een groei van het platform, zowel qua leden als auto’s. Dit doen we met sterke lokale aanpak via vrijwilligers en professionals en we werken nauw samen met belangrijke partners. Samen met hen willen we in Nederland autodelen groot maken.

Het platform
Als PHP programmeur ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van het platform MyWheels.nl. Dat platform is cruciaal om de honderden boekingen per week te verwerken. Het platform is geschreven in Symfony3 en is via Doctrine gekoppeld aan een PostgreSQL database. De front-end (AngularJS applicatie) communiceert door middel van JSON-RPC calls met de API. Het systeem heeft meerdere koppelingen met derde partijen, denk aan:

 • Een payment provider voor het afhandelen van betalingen;
 • ID24 voor het controleren van een rijbewijs;
 • Boordcomputerleveranciers voor op het op afstand openen en sluiten van een auto;
 • RDW voor het ophalen van autogegevens.

De komende ontwikkelingen zullen vooral in het teken staan van scaling (Docker, Elasticsearch), dashboards (Kibana), caching, message queues (RabbitMQ) en provisioning.

Wij vragen:

 • Minimaal hbo-denkniveau;
 • Een teamplayer, zelfstandig, initiatiefrijk en met een positieve instelling;
 • Ervaring met software patterns;
 • Ervaring met PHP Symfony of met een ander PHP framework;
 • Ervaring met Git;
 • Ervaring met een RPC-protocol als JSON-RPC, XML-RPC of SOAP is een pré.

Daarvoor geven wij terug:

 • De mogelijkheid om te groeien;
 • Veel verantwoordelijkheid over de code;
 • Flexibele werkuren en -locatie;
 • Toffe collega’s;
 • Meewerken aan een mooiere wereld.

Waar kom je te werken?
Ons kantoor zit in het centrum van Amsterdam aan de Keizersgracht 264 (hub van social enterprises, mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam). Je komt te werken in een team van 10 professionals op het gebied van marketing, support, finance, operations en development. In het jonge team werkt iedereen nauw samen om met elkaar de geambieerde groei te realiseren. Tijdens pizzasessies, etentjes en lunches met de social enterprises leer je alle collega’s goed kennen.

Geïnteresseerd?
Wil je meehelpen om onze idealen waar te maken door het platform voor autodelen in de lucht te houden? Stuur dan je brief en CV naar Aron (werken@mywheels.nl). Voor vragen over de functie kun je tevens bij Aron terecht.