De wintertijd is aangebroken. Koning winter heeft al vroeg van zich laten spreken. Om de MyWheels deelauto’s veilig en goed door de winter heen te laten komen geven we je een aantal bruikbare tips. Deze tips zijn in eerste instantie bedoeld voor de eigenaren en onze wagen-beheerders, maar alle leden kunnen er hun voordeel mee doen om zorgeloos te autodelen.

  • Winterbanden: De meeste deelauto’s van Wheels4all hebben winterbanden of all weatherbanden, alleen de oudere auto’s voor 2009 hebben deze niet. Met de deelauto’s voorzien van winterbanden kan men onbezorgd op reis naar het buitenland alleen bij hevige sneeuwval zijn sneeuwkettingen noodzakelijk. Check wel even of de goede banden eronder zitten vooraf.
  •  Wil je de ruitenvloeistof  controleren en met antivries bijvullen? Met dit weer wordt er meer gebruik van gemaakt. Check of in de auto een ijskrabber aanwezig is.
  • Bij temperaturen van -10 graden is het niet verstandig om de auto op de handdrem te zetten omdat deze kan vastvriezen. De auto in zijn versnelling zetten is dan beter, liefst zijn achterruit of eerste versnelling. 
  • Check ook minimaal een keer per maand de bandenspanning en het oliepeil.
  • Bij deze omstandigheden heeft een goed zicht natuurlijk prioriteit 1: check daarom alle lichten en laat deze bij de garage vernieuwen als dit noodzakelijk is.

Op de site van de ANWB vind je meer wintertips.

We wensen iedereen heel veel rijplezier met onze deelauto’s in deze winterse omstandigheden.
Mochten er toch nog problemen zijn, neem dan contact op met kantoor, zodat we je verder kunnen helpen.


Willie Mof (Wagenparkbeheer Wheels4all / Mywheels )

Categorie├źn: Autodelen

Gerelateerde artikelen

Autodelen

MyWheels Open: verhuur je auto zonder sleuteloverdracht

MyWheels zet een belangrijke stap om particulier autodelen nog makkelijker te maken: door de introductie van onze nieuwe dienst MyWheels Open kunnen autobezitters voor een vast maandbedrag hun auto laten uitrusten met een boordcomputer. Auto’s Lees verder…

Autodelen

Elektrische deelauto MyWheels in Wageningen

De eerste elektrische deelauto in Wageningen is een feit. Dinsdagmiddag 9 mei om 17.15 uur opende wethouders Lara de Brito en Dennis Gudden samen met Karina Tiekstra en Aron Vaas van de organisatie MyWheels de Lees verder…

Autodelen

Wethouder Van Burgsteden geeft startsein voor WheelShares

Wethouder Ine van Burgsteden gaf donderdagochtend het startsein voor WheelShares, een deelauto voor rolstoelgebruikers. WheelShares geeft mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel de vrijheid om te gaan en staan waar ze maar willen, zonder Lees verder…