Henry Mentink spreekt over autodelen in Tweede Kamer

MyWheels-oprichter Henry Mentink spreekt morgen in de Tweede Kamer over de deeleconomie. Hij is uitgenodigd om het autodeelinitiatief MyWheels toe te lichten en aan te geven op welke gebieden de politiek de deeleconomie kan ondersteunen. Naast MyWheels zijn ook Uber, Konnektid, Helpling en Airbnb uitgenodigd voor de door de PvdA-fractie georganiseerde bijeenkomst. Doel van de besloten bijeenkomst is om de politiek te informeren over zaken waar de deeleconomie-initiatieven tegen aanlopen.

Na de presentaties zullen Harmen van Sprang (shareNL) en Martijn Arets (Crowd Expedition) zorgen voor reflectie en zal er een discussie plaatsvinden tussen de Kamerleden en de initiatieven, waarbij de politiek vragen zal stellen over belastingen, arbeidsverhoudingen, kwaliteits- en veiligheidseisen, monopoliepositie en privacy.

De bijeenkomst wordt georganiseerd naar aanleiding van de vele nieuwsitems over de deeleconomie. Het onderwerp is hot: zo schrijft de SG EZ in zijn nieuwjaarsartikel in ESB over Uber en Airbnb en roept de CNV op tot nieuwe regelgeving omtrent deeleconomie.

Het programma voor donderdag 22 januari 2015 is als volgt:

 • 12.30 Inleiding Duco Hoogland
 • 12.40 Inleiding hoogleraar Koen Frenken (Hoogleraar Innovatiestudies Universiteit Utrecht) over de deeleconomie en de uitdagingen die zij de politiek stelt
 • 13.00 Kennismaken met de deeleconomie-initiatieven:
  • Floyd Sijmons (Helpling)
  • Niek van Leeuwen (Uber)
  • Henry Mentink (MyWheels)
  • Michel Visser (Konnektid)
  • Rens Schoorl (Airbnb)
 • 13.30 Korte reflectie door Harmen van Sprang (shareNL) of Martijn Arets (diverse deeleconomie- en crowdfundinginitiatieven)
 • 14.40 Discussie o.l.v. Duco Hoogland aan de hand van stellingen over o.a. belastingen, arbeidsverhoudingen, kwaliteits- en veiligheidseisen, monopoliepositie en privacy
 • 15.30 Einde

Categorie├źn: MyWheels

Gerelateerde artikelen

Autodelen

MyWheels Open: verhuur je auto zonder sleuteloverdracht

MyWheels zet een belangrijke stap om particulier autodelen nog makkelijker te maken: door de introductie van onze nieuwe dienst MyWheels Open kunnen autobezitters voor een vast maandbedrag hun auto laten uitrusten met een boordcomputer. Auto’s Lees verder…

Autodelen

Vernieuwingen aan de huurovereenkomst

Het is je misschien opgevallen dat de huurovereenkomst een aantal kleine wijzigingen heeft ondergaan. Afgelopen week hebben we een nieuwe versie van de overeenkomst gepubliceerd om het delen van een auto duidelijker te maken. In Lees verder…

Autodelen

Wheelshares: Een auto voor mensen in een rolstoel

Wij geloven dat elke auto een deelauto is, en dat autodelen voor iedereen bereikbaar moet zijn. Ook mensen die minder mobiel zijn verdienen de vrijheid om te gaan waar ze heen willen. Vaak zijn ze Lees verder…