Karina Tiekstra is sinds 1 februari j.l. directeur van MyWheels. Hiervoor werkte ze  onder meer bij ANB AMRO  en als zelfstandig internetondernemer. Karina heeft veel ervaring met marketing en productontwikkeling. Ervaring die van pas komt bij het laten groeien van MyWheels.

Hoe voelt het om directeur van MyWheels te zijn? 
Ik ben trots dat ik het stokje van Henry Mentink heb mogen overnemen. Henry was MyWheels en MyWheels was Henry. Maar de afgelopen jaren heeft hij een mooi team om zich heen verzameld, waarmee ik met veel plezier ga verder bouwen aan MyWheels. Ik geloof in de kracht van social communities. Delen haalt mooie dingen in mensen naar boven en levert leuke contacten op. Ik ben blij dat ik daar in deze functie aan bij kan dragen.

Waarom kies jij voor MyWheels? 
Wij maken het mogelijk dat mensen op een andere manier met mobiliteit omgaan en daarmee ook een gedragsverandering realiseren. Ik kijk niet naar de auto’s en de ritten, maar naar de grote hoeveelheid mensen die dagelijks MyWheels gebruiken en daarmee CO2-uitstoot beperken.

Waar ga je al eerste mee aan de slag? 
MyWheels is nog relatief onbekend en wil graag groeien. Meer gebruikers betekent immers meer positieve effecten. Om het aantal actieve leden te laten groeien, moeten we op meer plekken meer auto’s klaar hebben staan, zowel van particuliere als zakelijke aanbieders. Daarnaast moeten we ook ons internetplatform blijven verfijnen en hebben we versterking van het team nodig om dit allemaal te realiseren.

Waar heb je het meeste zin in?
Ik kijk uit naar de contacten met de leden om te horen wat er anders of beter kan aan MyWheels. Binnenkort organiseren we een bijeenkomst met onze coördinatoren en beheerders. Zij zijn onze ogen en oren in de dorpen en wijken. Ik hoor graag hun suggesties.

Kunnen we jouw auto lenen?
Jazeker. Mijn (enigszins gedeukte) VW Golf staat op MyWheels.

Ook een vraag voor Karina Tiekstra? Mail dan naar karina (@MyWheels.nl).

Categorieën: AutodelenMyWheels

15 Comments

Anoniem · 4 maart 2016 op 09:05

Ik wens Karina succes met de nieuwe job. Ik heb er vertrouwen in. En nieuw elan geeft ook weer nieuwe mogelijkheden.
Henry Mentink

Jan Theunmissen · 5 maart 2016 op 12:57

Karina is nieuw voor mij , maar zo te lezen heeft zij genoeg ambitie en ideeën. Ik hoop Karina te ontmoeten op de aangekondigde bijeenkomst. Ik wens haar in ieder geval veel succes. Terugblikkend wil ik ook blijk geven van mijn waardering voor hen die Wheels4all en MyWheels gebracht hebben waar het nu is : Jacqueline. Willy, Madeleine en Ronald en anderen van het team en degenen erom heen zoals Saskia, Clemens en ook Jeroen in memoriam Emile. Ook natuurlijk wil in de inzet roemen van alle beheerders en lokale coördinatoren en andere vrijwilligers.

ES · 5 maart 2016 op 23:27

Prachtig dat hier opnieuw iemand met visie aan het roer komt te staan. Het is gewoon nodig om met een gedreven voortrekker MyWheels nog beter op de kaart te zetten! Ik wens Karina eveneens heel veel succes toe. En voor de rest sluit ik met graag bij Jan aan: mooie woorden.

Peter van Luttervelt · 7 maart 2016 op 17:32

Geweldig dat hier nu ook een vrouw aan het wiel staat, steeds meer maatschappelijke initiatieven worden verder gebracht na het pionieren door vrouwen, let maar eens op bijv MVO Nl…
Ik wens je heel veel plezier bij het verder uitrollen, verbinden en beklijven van het mywheels concept

F.H. van Zelm · 7 maart 2016 op 21:42

Karina, gefeliciteerd en zet 'm op!

Tjallie van der Kooi · 7 maart 2016 op 22:04

Bedankt, Henry, voor het ontwikkelen van MyWheels! Karina, veel succes met het verder tot bloei brengen van Mywheels!

Niek · 12 maart 2016 op 18:03

Karina, veel succes hier!

Dick de Boom · 15 maart 2016 op 20:18

Karina Met mijn organisatie http://www.adoptatreeinnepal.nl kan ik je helpen CO2 uitstoot verder te beperken door het planten van fruitbomen in Nepal en tevens de locale bevolking helpen met duurzaam inkomen en voedsel. Een keertje praten?

Paul van der Plas · 16 maart 2016 op 11:23

veel sterkte, plezier en inspiratie, Karina, bij het verder vorm geven van MyWheels

Anoniem · 25 maart 2016 op 11:20

Succes Karina, Mag ik de suggestie te doen om zo snel mogelijk het systeem van de borg zo snel mogelijk te wijzigen. Jullie (overigens verder veel duurdere) concullega's werken zonder en ik verhuur via hun veel frequenter mijn auto's.. kennelijk is de borg toch een bijzonder grote drempel voor potentiele huurders. Wellicht kun je ook werken met een borg via Credit Card of via automatische incasso. In elk geval heel veel plezier en succes!

Anoniem · 27 april 2016 op 13:52

Beste Karina, veel succes! Ik hoop dat het idealisme bij MyWheels het blijft winnen van commercie. Nog een tip: kan MyWheels meer doen met verhuur van elektrische auto's? Ik verwacht dat binnen twee jaar daar een enorme behoefte aan zal ontstaan. Tenslotte is een elektrische auto alleen duurzaam als het een deelauto is.

Rager Ossel · 12 mei 2016 op 00:41

Hoi Henry,

Evert · 13 mei 2016 op 23:00

Je hebt op een inspirerende en goed georganiseerde netwerkbijeenkomst in Amsterdam laten zien dat je er helemaal voor gaat. Ik wens je daarbij veel succes en werk er graag aan mee om autodelen (in Frielsand) nog prominenter op de kaart te zetten.

Jeroen Langeveld · 3 juni 2016 op 18:55

Dank voor je mooie woorden. Inderdaad heeft een groot team van vrijwilligers en gedreven vakkrachten MyWheels gebracht waar het nu is.

Jeroen Langeveld · 3 juni 2016 op 18:57

Mee eens! Bovendien is de borg een achtergestelde lening wat het risicovoller maakt voor de gebruikers.
En omdat de gebruikers de drijvende kracht zijn verdiend dit aspect spoedige verbetering.

Gesloten voor reacties.

Gerelateerde artikelen

Autodelen

MyWheels Open: verhuur je auto zonder sleuteloverdracht

MyWheels zet een belangrijke stap om particulier autodelen nog makkelijker te maken: door de introductie van onze nieuwe dienst MyWheels Open kunnen autobezitters voor een vast maandbedrag hun auto laten uitrusten met een boordcomputer. Auto’s Lees verder…

Autodelen

Elektrische deelauto MyWheels in Wageningen

De eerste elektrische deelauto in Wageningen is een feit. Dinsdagmiddag 9 mei om 17.15 uur opende wethouders Lara de Brito en Dennis Gudden samen met Karina Tiekstra en Aron Vaas van de organisatie MyWheels de Lees verder…

Autodelen

Wethouder Van Burgsteden geeft startsein voor WheelShares

Wethouder Ine van Burgsteden gaf donderdagochtend het startsein voor WheelShares, een deelauto voor rolstoelgebruikers. WheelShares geeft mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel de vrijheid om te gaan en staan waar ze maar willen, zonder Lees verder…