Karina Tiekstra en Erika Spil bij de Elektrische Deelauto

Wethouder Erika Spil verwelkomde vrijdag 17 februari de eerste elektrische deelauto in Bunnik. De Nissan Leaf staat op de van Beeck Calkoenlaan, op een gereserveerde parkeerplaats bij de oplaadpaal. De auto wordt beheerd door MyWheels-leden Hans Thomassen en Nirja Krause.

Namens MyWheels was directeur Karina Tiekstra van MyWheels aanwezig. Erika Spil: ‘Ik ben heel blij dat inwoners in Bunnik actief bezig zijn met duurzaamheid en zelf veel initiatieven nemen. Deze elektrische deelauto is daar een mooi resultaat van. Ik ben er trots op dat Bunnik al 5 jaar in de landelijke autodeel-top 5 staat’. De gemeente faciliteert de elektrische deelauto door bij de laadpaal een parkeerplek te reserveren.

Voorop in de transitie naar elektrisch rijden

Karina Tiekstra, directeur van MyWheels: ‘Wij lopen graag voorop in de transitie naar elektrisch rijden en autodelen. Toen uit Bunnik de vraag van de leden kwam om een elektrische deelauto wilden we daar graag aan meewerken. Dit is de 5e elektrische auto in ons landelijke deelauto-aanbod.’ MyWheels is het enige autodeelplatform zonder winstoogmerk. De lokale beheerders zijn allemaal vrijwilligers.

Lokaal MyWheels Coordinator Martien Das: ‘We zijn als Bunnikse MyWheels gebruikers heel blij dat we vanaf vandaag ook de mogelijkheid hebben om elektrisch te rijden. Je kan per rit een geschikte auto kiezen. Voor ritten in de provincie ga ik voortaan zeker deze elektrische auto gebruiken!’

Dit is de eerste elektrische deelauto in Bunnik. Deze elektrische deelauto geeft inwoners van Bunnik de mogelijkheid om laagdrempelig over te stappen op elektrisch rijden.

Naast deze deelauto staan er nog 7 MyWheels deelauto’s in de gemeente Bunnik. Ruim 300 huishoudens maken gezamenlijk gebruik van deze deelauto’s, in plaats van een eigen (2e) auto. MyWheels is nu ruim 10 jaar actief in Bunnik.


2 Comments

k. vsteenhouder · 8 maart 2017 op 10:22

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

Henk Muis · 12 maart 2017 op 15:34

Binnenkort ook in Wijk bij Duurstede elektrische deelauto!

Gesloten voor reacties.

Gerelateerde artikelen

Autodelen

MyWheels Open: verhuur je auto zonder sleuteloverdracht

MyWheels zet een belangrijke stap om particulier autodelen nog makkelijker te maken: door de introductie van onze nieuwe dienst MyWheels Open kunnen autobezitters voor een vast maandbedrag hun auto laten uitrusten met een boordcomputer. Auto’s Lees verder…

Autodelen

Elektrische deelauto MyWheels in Wageningen

De eerste elektrische deelauto in Wageningen is een feit. Dinsdagmiddag 9 mei om 17.15 uur opende wethouders Lara de Brito en Dennis Gudden samen met Karina Tiekstra en Aron Vaas van de organisatie MyWheels de Lees verder…

Autodelen

Wethouder Van Burgsteden geeft startsein voor WheelShares

Wethouder Ine van Burgsteden gaf donderdagochtend het startsein voor WheelShares, een deelauto voor rolstoelgebruikers. WheelShares geeft mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel de vrijheid om te gaan en staan waar ze maar willen, zonder Lees verder…