Een groene kerst lijkt iets onmogelijks. Tenminste, wanneer je het groen van de kerstboom niet meetelt. Met alle cadeautjes, nieuwe kerstkleren, extra autoritjes en natuurlijk het kerstdiner wordt er ontzettend veel gekocht in de decembermaand. Aan de andere kant is kerst ook gewoon gezellig met familie en vrienden. Maar hoe kan het groener? Hierbij geven we je wat tips voor een groene kerst.

De rit naar de familie

Natuurlijk kan je het beste lopend of op de fiets naar het kerstdiner gaan. Niet alleen groen maar ook fijn om na, vaak, een grote maaltijd even te wandelen in de frisse lucht. Maar logisch is het dat je niet van Utrecht naar Middelburg gaat wandelen. Een MyWheels deelauto is dan een goede oplossing. Met auto’s in meer dan 500 plaatsen is er altijd wel een deelauto bij jou in de buurt. Kan je gezellig met z’n allen carpoolen naar het kerstdiner toe. Dat is dan de groene middenweg. Reserveer hier je auto voor de feestdagen.

Kerstboom

Wat is er nu mooier dan het echte groen, de kerstboom? Het is natuurlijk zonde om een boom te kappen en daar maar een paar weken plezier van te hebben. Dus wat kan je nou beter doen? Een echte- of een nep boom? Daar is niet één antwoord op.

Hoewel je een nep boom elk jaar opnieuw kan gebruiken is deze wel gemaakt van niet natuurlijke materialen en moet deze ook van ver worden getransporteerd. Maar je hoeft niet jaarlijks een autoritje te maken om de boom op te halen, zoals je wel bij een echte kerstboom doet. Een optie kan dan ook zijn dat je een tweedehands kerstboom koopt, op bijvoorbeeld Marktplaats.

Wil je liever een echte kerstboom, kies dan voor een met een kluit in een grote pot. Zodra de feestdagen voorbij zijn kan je hem dan in je tuin zetten. Vervolgens hoef je de kerstboom alleen nog maar af en toe water te geven, en je hebt gewoon de kerstboom voor volgend jaar klaar staan en het jaar daarna etc.. Heb je geen tuin? Dan kan je ook een kerstboom adopteren. Lijkt wel een beetje op autodelen maar dan kerstboomdelen. Hier vind je meer informatie.

Kerst best

Met kerst komen alle glitterjurken en kersttruien weer uit de kast. Of koop je deze elke jaar nieuw? Een echte foute kersttrui vind je pas in de kringloop. Het zal je verbazen hoeveel je tweedehands kan vinden. Je kan tweedehandswinkels tegenwoordig off- en online vinden. Voorbeelden zijn: United Wardrobe of LENA.

Kerstmaal

Afgelopen week hadden wij met het MyWheels’ team ons kerstfeest. Het was hartstikke gezellig en iedereen zag er prachtig uit. Daarnaast hebben we ook heerlijk gegeten. Pastinaak-peersoep, gevulde aubergine met linzen en aardappel uit de oven en toe hadden we citroen-mascarpone en frambozen. Allemaal heel erg lekker en zonder vlees. Dit alleen om aan te geven dat je ook zonder vlees een feestmaal kan serveren. Iets wat je zelfgemaakte kerstmaal een stuk groener zou maken.

Uiteten is ook een optie maar kan ook groener, bijvoorbeeld bij stichting Instock. Zij hebben drie restaurants in Nederland, in Den Haag, Utrecht en Amsterdam. In deze restaurants wordt voor minimaal 80% gekookt met producten die zijn gered. Denk hierbij aan groente en fruit met een schoonheidsfoutje, brood van een dag oud of vlees en vis simpelweg omdat er een overschot is. Normaal zouden deze producten worden weggegooid maar nu worden er door chefkoks heerlijke gerechten van gemaakt.

Een groene kerst

Een groene kerst lijkt iets onmogelijks. Of toch niet meer? Er zijn toch verschillende dingen die je kan doen om jouw feestdagen een stukje groener te maken. Carpoolen of uiteten bij een groen restaurant, zo ingewikkeld hoeft het niet te zijn. Wat doe jij nu al om jouw feestdagen groener te maken?

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Een extra bestuurder toevoegen aan jouw contract

Je gaat op vakantie en huurt een auto via MyWheels. Wanneer jij een deelauto huurt dan ben jij de enige die verzekerd is als chauffeur. Maar moet je nu echt de hele vakantie alles zelf Lees verder…

MyWheels

Eerste rit bij MyWheels met Aron

Aron legt uit hoe je een auto bij MyWheels kunt huren. Stap voor stap neemt hij je mee door het proces. Hieronder kun je alles daarna nog even rustig doorlezen. Zoek een auto bij jou Lees verder…

MyWheels

Karina vertelt over MyWheels Open in Den Haag

Afgelopen woensdag waren we te gast bij de buurtbijeenkomst van het Statenkwartier in Den Haag. In samenwerking met de gemeente mogen we de mensen uit deze wijk namelijk een jaar gratis MyWheels Open aanbieden! Hieronder Lees verder…