Regelmatig krijgen wij vragen over het vooruitbetalen van de rit. Voordat je met een deelauto van MyWheels weg kan rijden, doe je namelijk een aanbetaling voor je rit. Dit noemen we rijtegoed. Vraag je je af of dit anders zou kunnen en wil je weten hoe we bij het berekende bedrag komen?

Rijtegoed

Bij het (meest voorkomende) contract MyWheels Go betaal je voorafgaand aan je rit een schatting van de kosten. Bestaande uit de huur, boekingskosten en eventuele verlaging van het eigen risico. Deze schatting maken we op basis van de tijd dat je de auto huurt en informatie uit alle historische ritten op ons platform. Na de rit worden de kilometerstanden doorgegeven door de boordcomputer in de auto of vul je de standen samen met de verhuurder in. Je betaalt alleen voor de daadwerkelijk gereden kilometers.

Na de rit

Mocht je meer kilometers hebben gereden dan de schatting dan moet je nog geld betalen. Hiervan krijg je een mail met een betaalverzoek. Je wordt doorverwezen naar de website waar je in jouw account de overige kosten kan betalen.

Wanneer de kosten van de rit lager uitvallen dan de schatting, blijft dat bedrag als rijtegoed in je MyWheels account staan. Dit bedrag kan je gebruiken voor je volgende rit of uit laten betalen. In de mail die je krijgt, kun je doorklikken naar jouw account waar je dit geld terug kan vragen. Het geld staat binnen 3-5 werkdagen weer op jouw rekening.

Achteraf betalen kan ook

Mocht je liever niet vooraf willen betalen, dan heb je ook de optie om een MyWheels Member of een MyWheels Premium abonnement te nemen. Dan betaal je achteraf de kosten van je rit en krijg je toegang tot een aantal andere handige voordelen. Je kan hier de verschillende abonnementen vergelijken.

Heb jij vragen waar je geen antwoord op kan vinden? Je kan ons altijd bereiken via support@mywheels.nl of op 085-7734222.

 

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Hoe koppel ik mijn ov-chipkaart?

MyWheels Open auto’s kun je met je smartphone en met je ov-chipkaart openen. Beide manieren gaan makkelijk en snel. Wanneer je je OV-chipkaart voor het eerst gebruikt moet hij worden gekoppeld aan je account. Hoe Lees verder…

MyWheels

Zomer- of winterbanden?

Binnenkort op wintersportvakantie? Check of de deelauto die je gebruikt de juiste banden heeft. In sommige europese landen ben je verplicht om met winterbanden te rijden in de winter. Gelukkig hebben veel MyWheels deelauto’s winterbanden Lees verder…

MyWheels

Een extra bestuurder toevoegen aan jouw contract

Je gaat op vakantie en huurt een auto via MyWheels. Wanneer jij een deelauto huurt dan ben jij de enige die verzekerd is als chauffeur. Maar moet je nu echt de hele vakantie alles zelf Lees verder…