Regelmatig krijgen wij vragen over het vooruit betalen van de rit. Voordat je met een deelauto van MyWheels weg kan rijden, doe je namelijk een aanbetaling voor je rit. Dit noemen we rijtegoed. Zou dit ook anders kunnen en hoe komen we bij het berekende bedrag?

Rijtegoed

Bij MyWheels Go betaal je vooraf aan je rit een schatting van de kosten. Bestaande uit de huur, boekingskosten en eventuele verlaging van het eigen risico. Deze schatting maken we op basis van de tijd dat je de auto huurt en alle historische ritten die op MyWheels plaatsvinden. Na de rit halen we de kilometerstanden op of vul je de standen samen met de verhuurder in. Je betaalt alleen voor de daadwerkelijk gereden kilometers.

Na de rit

Als je nog geld moet betalen, krijg je een mail met het verzoek om het openstaande bedrag te betalen. Je wordt doorverwezen naar de website waar je in jouw account de overige kosten kan betalen.

Wanneer de kosten van de rit lager uitvallen dan de schatting, blijft dat bedrag als rijtegoed in je MyWheels account staan. Dit bedrag kan je gebruiken voor je volgende rit of uit laten betalen. In de mail die je krijgt, kun je doorklikken naar jouw account waar je dit geld terug kan vragen. Het geld staat binnen 3-5 werkdagen weer op jouw rekening.

Achter betalen kan ook

Mocht je liever niet vooraf willen betalen, dan heb je ook de optie om een MyWheels Member of een MyWheels Premium abonnement te nemen. Dan betaal je achteraf de kosten van je rit, en krijg je toegang tot een aantal andere handige voordelen. Je kan hier de verschillende abonnementen vergelijken.

Heb jij vragen waar je geen antwoord op kan vinden? Je kan ons altijd bereiken via support@mywheels.nl of op 085-7734222.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Asfalt of spoor? Het antwoord op file.

Op onze facebookpagina hebben wij een poll geplaatst. Hier kon antwoord worden gegeven op de vraag wat de oplossing is voor alle fileproblematiek. Hieronder zie je duidelijk hoe het overgrote deel van de stemmers erover Lees verder…

MyWheels

Tanken in het buitenland

Met een MyWheels deelauto mag je ook naar het buitenland op vakantie. Het tanken ziet er in elk land weer net even anders uit. De namen en de kleuren zullen verschillen. Voor je het weet Lees verder…

MyWheels

Aanpassingen Voorwaarden Verzekeringen

Zoals je wellicht weet staan de premies van autoverzekeringen onder druk. Wij worden hier helaas ook mee geconfronteerd en onze verzekeraar heeft de voorwaarden en tarieven aangepast. Dit betekent dat vanaf 1 juli vernieuwde voorwaarden Lees verder…