Regelmatig krijgen wij vragen over het vooruitbetalen van de rit. Voordat je met een deelauto van MyWheels weg kan rijden, doe je namelijk een aanbetaling voor je rit. Dit noemen we rijtegoed. Vraag je je af of dit anders zou kunnen en wil je weten hoe we bij het berekende bedrag komen?

Rijtegoed

Bij het (meest voorkomende) contract MyWheels Go betaal je voorafgaand aan je rit een schatting van de kosten. Bestaande uit de huur, boekingskosten en eventuele verlaging van het eigen risico. Deze schatting maken we op basis van de tijd dat je de auto huurt en informatie uit alle historische ritten op ons platform. Na de rit worden de kilometerstanden doorgegeven door de boordcomputer in de auto of vul je de standen samen met de verhuurder in. Je betaalt alleen voor de daadwerkelijk gereden kilometers.

Na de rit

Mocht je meer kilometers hebben gereden dan de schatting dan moet je nog geld betalen. Hiervan krijg je een mail met een betaalverzoek. Je wordt doorverwezen naar de website waar je in jouw account de overige kosten kan betalen.

Wanneer de kosten van de rit lager uitvallen dan de schatting, blijft dat bedrag als rijtegoed in je MyWheels account staan. Dit bedrag kan je gebruiken voor je volgende rit of uit laten betalen. In de mail die je krijgt, kun je doorklikken naar jouw account waar je dit geld terug kan vragen. Het geld staat binnen 3-5 werkdagen weer op jouw rekening.

Achteraf betalen kan ook

Mocht je liever niet vooraf willen betalen, dan heb je ook de optie om een MyWheels Member of een MyWheels Premium abonnement te nemen. Dan betaal je achteraf de kosten van je rit en krijg je toegang tot een aantal andere handige voordelen. Je kan hier de verschillende abonnementen vergelijken.

Heb jij vragen waar je geen antwoord op kan vinden? Je kan ons altijd bereiken via support@mywheels.nl of op 085-7734222.

 

Categorie├źn: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Eerste rit bij MyWheels met Aron

Aron legt uit hoe je een auto bij MyWheels kunt huren. Stap voor stap neemt hij je mee door het proces. Hieronder kun je alles daarna nog even rustig doorlezen.┬á Zoek een auto bij jou Lees verder…

MyWheels

Karina vertelt over MyWheels Open in Den Haag

Afgelopen woensdag waren we te gast bij de buurtbijeenkomst van het Statenkwartier in Den Haag. In samenwerking met de gemeente mogen we de mensen uit deze wijk namelijk een jaar gratis MyWheels Open aanbieden! Hieronder Lees verder…

MyWheels

Willem uit Weesp verhuurt voor het eerst zijn auto

Willem uit Weesp is een gloednieuw lid van MyWheels. Sinds kort heeft hij zijn bestelbus op het platform gezet. Inmiddels heeft hij zijn eerste huurverzoek binnen gekregen en deelt zijn auto voor de eerste keer. Lees verder…