Regelmatig krijgen wij vragen over het vooruit betalen van de rit. Voordat je met een deelauto van MyWheels weg kan rijden, doe je namelijk een aanbetaling voor je rit. Dit noemen we rijtegoed. Zou dit ook anders kunnen en hoe komen we bij het berekende bedrag?

Rijtegoed

Bij MyWheels Go betaal je vooraf aan je rit een schatting van de kosten. Bestaande uit de huur, boekingskosten en eventuele verlaging van het eigen risico. Deze schatting maken we op basis van de tijd dat je de auto huurt en alle historische ritten die op MyWheels plaatsvinden. Na de rit halen we de kilometerstanden op of vul je de standen samen met de verhuurder in. Je betaalt alleen voor de daadwerkelijk gereden kilometers.

Na de rit

Als je nog geld moet betalen, krijg je een mail met het verzoek om het openstaande bedrag te betalen. Je wordt doorverwezen naar de website waar je in jouw account de overige kosten kan betalen.

Wanneer de kosten van de rit lager uitvallen dan de schatting, blijft dat bedrag als rijtegoed in je MyWheels account staan. Dit bedrag kan je gebruiken voor je volgende rit of uit laten betalen. In de mail die je krijgt, kun je doorklikken naar jouw account waar je dit geld terug kan vragen. Het geld staat binnen 3-5 werkdagen weer op jouw rekening.

Achter betalen kan ook

Mocht je liever niet vooraf willen betalen, dan heb je ook de optie om een MyWheels Member of een MyWheels Premium abonnement te nemen. Dan betaal je achteraf de kosten van je rit, en krijg je toegang tot een aantal andere handige voordelen. Je kan hier de verschillende abonnementen vergelijken.

Heb jij vragen waar je geen antwoord op kan vinden? Je kan ons altijd bereiken via support@mywheels.nl of op 085-7734222.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Hoe zorgen we ervoor dat onze community vertrouwelijk is?

MyWheels is geen traditioneel bedrijf. Zo is financiële winst niet ons doel maar streven we idealen na. Idealen zoals leefbare buurten, bewuste keuzes en CO2 besparing zijn voor ons belangrijk. Samen met de MyWheels community, Lees verder…

MyWheels

Autodeelplatform MyWheels en Syntus Utrecht slaan handen ineen om autodelen fors te laten groeien

Met een bijzondere samenwerking zorgen MyWheels en vervoersmaatschappij Syntus Utrecht dat het autodelen fors zal groeien. MyWheels heeft de techniek van de bestaande deelauto, een ingebouwde boordcomputer in de auto, beschikbaar gemaakt voor particuliere autodelers. Lees verder…

MyWheels

Hoe start ik een elektrische auto?

De elektrische auto komt telkens meer voor. Zo kun je ook met MyWheels een elektrische auto huren. Mocht je nou voor het eerst in een elektrische auto zitten, dan kan het nog verwarrend zijn hoe Lees verder…