Marcel Coenders uit Utrecht overwoog zijn auto de deur uit te doen, maar samen met zijn partner besloot hij anders. Sinds februari delen zij hun auto via MyWheels Open. Een nieuw systeem waarbij autobezitters hun auto makkelijk kunnen delen met behulp van een boordcomputer.

We spreken Marcel op zijn werk op de Universiteit in Utrecht. Hier werkt hij één dag per week, de andere dagen werkt hij sinds kort in Den Haag. Reizen naar het werk doet hij op de fiets of met het Openbaar Vervoer. Ook zijn partner heeft de auto niet nodig voor haar werk.

Marcel Coenders: ‘Eind vorig jaar dachten we dit zou wel eens onze laatste auto kunnen zijn, hebben we nog wel een auto nodig. De binnenstad wordt steeds voller en onze auto stond wel heel vaak ongebruikt voor de deur. Met dat idee ben ik op zoek gegaan naar de mogelijkheden. Eerst met het idee om te kijken wat de mogelijkheden zijn van autodelen, als we zelf geen auto meer zouden hebben. Dus als gebruiker van andermans auto. Maar toen kwam ik MyWheels Open tegen en dat leek mij ideaal, sinds 1 februari wordt onze auto nu weer volop gebruikt.’

Geen gedoe met sleutels

MyWheels Open is iets nieuws. Autobezitters kunnen hun auto voor een vast maandbedrag laten uitrusten met een boordcomputer. Een doorbraak omdat hiermee particulier autodelen 24 uur per dag mogelijk wordt, zonder tussenkomst van de verhuurder. De auto is direct te openen en te reserveren met een smartphone. Geen gedoe meer met het afgeven en ophalen van de autosleutels.

Sinds Marcel het kastje in zijn auto heeft, wordt de auto gemiddeld zo’n vier keer per week door anderen gebruikt, soms een uurtje, maar soms ook een hele dag. Marcel is er van overtuigd dat, zonder de boordcomputer, ze de auto veel minder vaak zouden verhuren. Marcel Coenders: ‘We zijn allebei veel weg en dan is het lastig om de sleutel aan de huurder te overhandigen en je kan er niet altijd voor thuisblijven. Nu wordt de auto wel eens laat op de avond opgehaald en midden in de nacht teruggebracht. Kan allemaal zonder dat wij daarvoor thuis hoeven te zijn’. Ideaal vindt Marcel.

Alleen maar voordelen

Rijk wordt hij er niet van, maar de vaste kosten van de auto, zoals de wegenbelasting, de verzekering en het MyWheels Open abonnement, haalt hij er iedere maand bijna uit. En dat is toch mooi meegenomen. Het gemak van MyWheels Open gaf de doorslag om mee te doen. ‘Autodelen wilde ik graag, maar het moet wel makkelijk zijn en niet ten koste gaan van mijn vrijheid. Eigenlijk wordt alle werk je uit handen genomen want ook de betaling is goed geregeld, dat gaat allemaal automatisch, daar hoef jezelf niet achteraan. Ook controleert MyWheels de huurders, dat geeft een zeker gevoel’. Wat Marcel betreft zitten er alleen maar voordelen aan deze manier van autodelen. Wel moet je iets beter nadenken wanneer je de auto zelf wilt gebruiken.

Voordeel voor 50 autobezitters in de provincie Utrecht

Met een bijzondere samenwerking stimuleren MyWheels en vervoersmaatschappij Syntus autobezitters in de provincie Utrecht om hun auto op deze nieuwe en innovatieve manier te delen. De komende tijd zullen zij bij 50 autobezitters in de provincie gratis een boordcomputer inbouwen en een jaar lang de abonnementskosten voor hun rekening nemen. Normaal bedragen de kosten € 29,- per maand. Ben je geïnteresseerd en is MyWheels Open iets voor jou, meld je dan aan op: open.mywheels.nl

MyWheels Open: de makkelijkste manier om je auto te delen

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Beheerder Dinand aan het woord

Alle MyWheels deelauto’s hebben een beheerder. Dit zijn de vrijwilligers op lokatie, ons aanspreekpunt en ambassadeurs. Wij zijn ontzettend blij met deze fijne mensen, maar wie zijn ze? Waarom zetten zij zich in voor autodelen Lees verder…

MyWheels

Hoe zorgen we ervoor dat onze community vertrouwelijk is?

MyWheels is geen traditioneel bedrijf. Zo is financiële winst niet ons doel maar streven we idealen na. Idealen zoals leefbare buurten, bewuste keuzes en CO2 besparing zijn voor ons belangrijk. Samen met de MyWheels community, Lees verder…

MyWheels

Autodeelplatform MyWheels en Syntus Utrecht slaan handen ineen om autodelen fors te laten groeien

Met een bijzondere samenwerking zorgen MyWheels en vervoersmaatschappij Syntus Utrecht dat het autodelen fors zal groeien. MyWheels heeft de techniek van de bestaande deelauto, een ingebouwde boordcomputer in de auto, beschikbaar gemaakt voor particuliere autodelers. Lees verder…