Beheerders Ellen en Bart uit Goirle

15 nov 2018Ervaringen

Alle MyWheels deelauto’s hebben een beheerder. Dit zijn de vrijwilligers op locatie, ons aanspreekpunt en ambassadeurs. Wij zijn ontzettend blij met deze fijne mensen, maar wie zijn ze? Waarom zetten zij zich in voor autodelen met MyWheels? Deze keer vertellen Bart en Ellen uit Goirle hun verhaal. Zij zijn al bijna acht jaar de beheerders van de Citroën C3 in de Peppelgaard Goirle.

“In 2005 hebben we onze eigen auto de deur uit gedaan na het maken van een kosten-baten plaatje.”

Waarom ben je autodeler bij MyWheels?

Bart: “In 2005 hebben we onze eigen auto de deur uit gedaan na het maken van een kosten-baten plaatje. Het ding stond toch vooral geld te kosten. We reden nog geen 7.000 km per jaar en deden al veel met de fiets en het OV. Toch is het heel fijn om af en toe een auto te kunnen gebruiken, zeker als je opgroeiende kinderen hebt. Dus, toen we in 2010 hoorden van autodelen met Wheels4all hebben we in onze wijk een informatieavond georganiseerd.

Ellen: Gelukkig waren er genoeg geïnteresseerden om een auto te plaatsen en zo kwam in mei de 185e deelauto van MyWheels in Goirle te staan. Inmiddels maken we er al ruim 8 jaar gebruik van, naar alle tevredenheid. Het is niet alleen gemakkelijk en goedkoper, ook de organisatie spreekt ons erg aan: een fijne club enthousiaste mensen die streeft naar idealen in plaats van winst. Minder belasting van het milieu, en meer ruimte voor groen en speelplaatsen.”

Waarom ben je beheerder van een MyWheels deelauto?

Ellen: “We willen zoveel mogelijk inwoners van Goirle laten zien dat autodelen een heel prettig alternatief is voor de eigen auto. Dat doen we met berichten in de lokale krant, folders en informatieavonden, en door contact te onderhouden met de gemeente. Dan is het handig als je de auto zelf beheert en het deelsysteem goed kent zodat je mensen goed kunt informeren als er vragen zijn. Verder is het ook gewoon heel leuk om nieuwe mensen te leren kennen en op weg te helpen.”

“Eigenlijk zijn we iedere keer blij als we een nieuwe gebruiker welkom kunnen heten.”

Wat is je mooiste ervaring met MyWheels autodelen?

Bart: “Eigenlijk zijn we iedere keer blij als we een nieuwe gebruiker welkom kunnen heten. Het is ook leuk om bij mensen een balletje op te gooien over autodelen en dan de app te laten zien waarmee je in no time een auto reserveert”

Ellen: “Een mooie ervaring was ook het op weg helpen van een ouder echtpaar. Ze wilden graag van de auto gebruik maken, maar waren niet zo bedreven met internet. Toen hebben we samen met hen achter de laptop gezeten om uitleg gegeven te geven en hun eerste reservering te maken.”

”Ik zie dat er in de toekomst meer deelauto’s zijn dan particuliere auto’s, zeker in de steden.”

Hoe zie je de toekomst van autodelen?

Ellen: ”Ik zie dat er in de toekomst meer deelauto’s zijn dan particuliere auto’s, zeker in de steden. Maar ook in Goirle waar je met een (elektrische) fiets makkelijk en snel overal bent,  zal de deelauto in elke straat komen te staan.”

Bart: “__Ik denk en hoop dat de nieuwe generaties het vanzelfsprekend gaat vinden om auto’s te delen in plaats van te bezitten. Het is tenslotte toch heel prettig als je geen omkijken hebt naar onderhoud, reparaties, verzekering, belastingen en APK. We zien het concept van ‘mobiliteit als dienst’ ook al groeien, kijk maar naar het succes van de Swapfiets bij studenten.”

Wat zou je mensen willen meegeven die nog niet autodelen?

Ellen: “Het is heel simpel om gebruik te maken van een deelauto, je kunt hem gewoon voor een keer huren. Probeer het eens uit!

  • Als je een kinderfeestje hebt en niet alle vriendjes in jouw auto passen.

  • Als je net je rijbewijs hebt en je kunt de auto van je ouders niet gebruiken.

  • Als je auto nu toch echt versleten is en je even geen geld hebt voor een nieuwe.

En zo zijn er veel meer dingen te bedenken om even gebruik te maken van een deelauto waarvoor je alleen op dat moment de kosten betaalt. Dat is een stuk goedkoper dan een heel jaar een auto voor de deur. En op deze manier draag je ook nog eens jouw steentje bij aan verbetering van milieu en klimaat!.”

Lijkt het jou leuk om jouw verhaal te vertellen als beheerder? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Al het beeldmateriaal is gemaakt door Ellen den Ouden.

Wil jij ook meehelpen?

MyWheels zou niet mogelijk zijn zonder ons toegewijd netwerk aan sleutelfiguren. Alle MyWheels deelauto's hebben een sleutelfiguur.

Lees meer

Gerelateerde artikelen

Achter het stuur bij: het Rode Kruis
Lees meer
Beheerder Sander heeft een missie en slaat de handen ineen met MyWheels
Lees meer
Keje ging met een elektrische auto op vakantie naar Italië
Lees meer
Ik rekende zelf uit dat een abonnement voordelig was.
Lees meer

Follow us

8/10

461 beoordelingen bij Kiyoh

Wij zijn ervan overtuigd dat je maar 1 miljoen auto’s nodig hebt om Nederland mobiel te houden. Wij dragen daaraan bij door meer en meer deelauto’s aan te bieden. Want als we meer auto’s delen, hoeven we er minder te bezitten. En als er altijd een deelauto om de hoek staat, kun je overal naartoe, op elk moment dat jij dat wilt. MyWheels. Alleen maar voordelen.