keyboard_arrow_left
search

Huur een auto

directions_car

Verhuur je auto

help_outline

Help

menu menu Menu help_outline Help directions_car Verhuur je auto person Log in

Zoek een vraag

Privacybeleid MyWheels


Over ons privacybeleid
Om via MyWheels een auto te kunnen delen, hebben we persoonsgegevens van je nodig. Dit privacybeleid beschrijft welke gegevens we verwerken, waar deze gegevens voor gebruikt worden en met wie we deze gegevens delen. Ook leggen we uit hoe we de gegevens opslaan en welke rechten je hebt met betrekking tot de aan ons verstrekte persoonsgegevens.

Dit privacybeleid is van toepassing op het gebruik van de dienstverlenging van MyWheels. Door gebruik te maken van de diensten van MyWheels, ga je akkoord met ons privacybeleid. De ingangsdatum van deze voorwaarden is 30 april 2018, met het publiceren van een nieuwe versie vervalt de geldigheid van alle voorgaande versies.

 

1. Wat zijn persoonsgegevens?
Persoonsgegevens zijn gegevens die iets over jou vertellen of die we met jou in verband kunnen brengen.  Denk aan je naam, adres en telefoonnummer, maar ook aan het IP-adres van je computer. Je deelt persoonsgegevens met MyWheels als je van onze dienstverlening gebruik maakt.

 

2. Welke persoonsgegevens verwerken wij?
Bij aanmelding vragen we je om persoonsgegevens te verstrekken. Omdat we jouw privacy belangrijk vinden, vragen we uitsluitend om de persoonsgegevens die wij nodig hebben om het delen van auto’s mogelijk te maken. Zonder deze gegevens is het helaas niet mogelijk om van MyWheels gebruik te maken. Voordat je een auto kunt huren of jouw auto kunt verhuren, verwerken we de volgende persoonsgegevens:

  • Naam
  • Adres
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • IP-adres
  • IBAN-nummer en tenaamstelling van je rekening
  • Gedrag op het platform zoals de bezochte pagina’s, duur van je bezoek en gebruikte zoekfilters.

Als je je via Facebook bij MyWheels aanmeldt, verwerken we de volgende persoonsgegevens:

  • Link naar je Facebookprofiel
  • Je naam op Facebook

Optioneel kun je je MyWheels profiel verreiken met de volgende gegevens:

  • Links naar je Twitter en LinkedIn profiel
  • Profielfoto
  • Bedrijfsnaam
  • Korte introductie over jezelf

Als je auto’s huurt, verwerken we daarnaast de volgende persoonsgegevens:

  • Rijbewijsnummer en verloopdatum
  • Begin- en eindtijd van je reserveringen
  • Moment van in- en uitstappen
  • Opmerkingen bij reserveringen

En als je auto’s verhuurt, verwerken we de volgende persoonsgegevens:

  • Voertuiggegevens van de auto die jij verhuurt
  • De locatie van jouw auto
  • Opmerkingen bij de verhuringen

 

3. Waarvoor gebruiken wij persoonsgegevens?
MyWheels verwerkt persoonsgegevens om haar diensten aan te bieden via het platform, bijvoorbeeld voor de volgende doeleinden:

  • Het aanmaken van een account
  • Om je toegang te verlenen tot het platform
  • Het verhuren van een auto
  • Het maken van een reservering
  • Het opstellen van een huurovereenkomst
  • Het administreren van een reservering
  • Het innen van een betaling
  • Het analyseren en verbeteren van onze diensten
  • Het veilig houden van het platform, bijvoorbeeld voor het voorkomen van wanbetaling, fraude en verduistering
  • Contact met je opnemen
  • Marketingactiviteiten uitvoeren

MyWheels maakt gebruik van geautomatiseerde besluitvorming om, op basis van jouw gegevens, jouw account te controleren zodat je een auto kunt huren.

 

4. Met wie delen we jouw persoonsgegevens?
Je kunt zelf instellen welke persoonsgegevens andere leden van MyWheels te zien krijgen. De zichtbaarheid van jouw profiel staat standaard op de meest privacy-vriendelijke optie ingesteld: jouw persoonsgegevens, behalve je voornaam, stad en profielfoto, zijn alleen zichtbaar voor leden van wie je een auto huurt of leden aan wie je jouw auto verhuurt. De ander ziet dan jouw volledige naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, rijbewijsnummer en eventuele profielfoto, omschrijving en links naar Facebook, LinkedIn en Twitter.

Jouw gegevens stellen we nooit voor commerciële doeleinden ter beschikking aan derden. MyWheels wordt wel geholpen door een aantal andere dienstverleners. We maken met deze dienstverleners goede afspraken en leggen dit vast in verwerkingsovereenkomsten. We delen jouw persoonsgegeven met de volgende partijen:

  • MessageBird: een in Nederland gevestigde onderneming voor het verzenden van sms-berichten. Alle sms-berichten rondom reserveringen die je van MyWheels ontvangt, worden verzonden via de servers van MessageBird.
  • Pay.nl: een in Nederland gevestigde onderneming die iDEAL betalingen, uitbetalingen en incasso’s verwerkt.
  • CrimiMail: een in Nederland gevestigde onderneming die persoonsinformatie verstrekt waarmee MyWheels een risico-inschatting kan maken voor wanbetaling, fraude en verduistering.
  • Micpoint: een in Nederland gevestigde onderneming die auto’s van connectiviteit voorziet waardoor de locatie van de auto doorgegeven wordt en deze geopend en gesloten kan worden met een smartphone en/of OV-chipkaart.
  • ContactCare: als je buiten kantooruren telefonisch contact opneemt met de supportafdeling van MyWheels, beantwoordt ContactCare het gesprek. ContactCare is een in Nederland gevestigde onderneming voor het uitbesteden van klantenservice.
  • Nationaal Incasso Bureau: indien je een openstaande factuur niet binnen de gestelde betalingstermijn betaalt en niet reageert op onze betalingsherinneringen, dragen we jouw persoonsgegevens over aan het Nationaal Incasso Bureau, een in Nederland gevestigde onderneming met een AFM vergunning.
  • Marketingsoftware: voor marketingdoeleinden maken wij gebruik van de softwaretools van MailChimp, Instapage, Google en Facebook.
  • Bevoegde autoriteiten: MyWheels maakt persoonsgegevens bekend aan bevoegde autoriteiten als dit wettelijk vereist of strikt noodzakelijk is voor de preventie, opsporing of vervolging van strafbare feiten en fraude.

Alle medewerkers van MyWheels met toegang tot jouw persoonsgegevens hebben een geheimhoudingsverklaring getekend.

 

5. Hoe beveiligen we jouw persoonsgegevens?
Jouw persoonsgegevens worden in Nederland op beveiligde servers van Site4U opgeslagen, onze servers worden niet gedeeld met andere websites. MyWheels maakt gebruik van technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies en toegang van onbevoegden.

 

6. Hoe kan je jouw persoonsgegevens inzien, aanpassen of verwijderen?
Wil je weten welke persoonsgegevens wij over je hebben vastgelegd? Dan kun je gebruik maken van je ‘Recht van inzage’. Stuur een verzoek tot inzage naar support@mywheels.nl, binnen vier weken na ontvangst van jouw verzoek ontvang je een reactie.

Veel persoonsgegevens zie je als je inlogt op MyWheels, je kunt daar ook jouw persoonsgegevens aanpassen. Persoonsgegevens die je zelf niet kunt aanpassen, kunnen onze supportmedewerkers voor je aanpassen. Neem contact met hen op via support@mywheels.nl, binnen vier weken na ontvangst van jouw verzoek ontvang je een reactie.

Een verzoek tot verwijdering van jouw persoonsgegevens kun je sturen naar support@mywheels.nl. Binnen vier weken na ontvangst van jouw verzoek ontvang je een reactie. We verwijderen jouw persoonsgegevens als er geen dringende redenen zijn om dit niet te doen. Dringende redenen zijn bijvoorbeeld openstaande facturen of een vermelding op de uitsluitingslijst.

Indien we niet, of niet volledig, kunnen vaststellen op welke persoonsgegevens een verzoek tot inzage, aanpassing of verwijdering betrekking heeft, vragen we je om je verzoek nader te specificeren. De uitvoering van jouw verzoek leggen we stil totdat je je verzoek nader gespecificeerd hebt.

 

7. Hoe lang bewaren we jouw persoonsgegevens?
Als je geen verzoek tot verwijdering van jouw persoonsgegevens indient, blijft jouw account actief bij MyWheels. Als je zeven jaar lang niet inlogt bij MyWheels, verwijderen we jouw persoonsgegevens automatisch. Wil je toch weer gebruik maken van MyWheels? Dan kun je een nieuw account aanmaken.

 

Vragen en feedback
We controleren regelmatig of we aan dit privacybeleid voldoen. Als je vragen hebt over dit privacybeleid, kun je contact met ons opnemen:

MyWheels
Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
085-7734222
support@mywheels.nl

Klachten over het privacybeleid van MyWheels kun je bij de Nederlandse toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP) indienen.