Delen is de leukste manier van autorijden!

Onze straten zijn ermee gevuld: auto’s die vaak meer dan 90% van de tijd stilstaan. Niet zo gek, want er zijn in Nederland inmiddels meer dan 9 miljoen personenauto’s. Dat is er gemiddeld meer dan één per huishouden! MyWheels-rijders vinden dat dat anders kan. Sterker nog, ze laten het al zien door auto’s te delen en ze alleen te gebruiken als het nodig is. Vandaag zijn het MyWheels, morgen de jouwe.


Meer delen, minder bezitten

Als er in elke buurt een deelauto staat, wordt het gebruik ervan nog makkelijker. Daar werkt MyWheels aan. Dankzij de Sleutelfiguren, betrokken buurtbewoners die zich hebben aangemeld als beheerder, wordt er altijd goed op die auto’s gepast. Verder doen we het samen: iedereen die de auto gebruikt, deelt de verantwoordelijkheid om hem netjes achter te laten. Zo laten we samen zien dat er door meer te delen, minder koopauto’s nodig zijn.

Hoe het begon

Autorijden? Dat moet anders kunnen, dacht Henry Mentink uit Grootebroek. Hij begon zijn auto met de buren te delen. Dit slimme en duurzame idee vond meteen navolging. In tien jaar tijd groeide Mentinks particuliere initiatief uit tot het grootste autodeelplatform van Nederland: MyWheels!

De voordelen van autodelen

Met autodeelconcepten als MyWheels heb je altijd een deelauto op loopafstand op het moment dat jij daar behoefte aan hebt. Je betaalt alleen voor wat je gebruikt, hebt geen vaste kosten per maand en kunt gratis instappen. Wel de lusten, maar niet de lasten van een auto dus. Je kunt ook nog eens kiezen uit meer dan twintig verschillende modellen en rijdt zo in de nieuwste elektrische auto’s, zonder aanschafkosten. Reden genoeg om het eens te proberen.