Huur een autoHelpZakelijkZZP

Zomer- of winterbanden?

14 jan 2019How to

Binnenkort op wintersportvakantie? Check of de deelauto die je gebruikt de juiste banden heeft.

In sommige Europese landen ben je verplicht om met winterbanden te rijden in de winter. Gelukkig hebben veel MyWheels deelauto’s winterbanden of all season banden. Maar wat zijn eigenlijk de verschillende banden voor de weertypes en waar zijn winterbanden nou verplicht?

Zomerbanden

Zomerbanden zijn de meest gebruikelijke autobanden. Ze hebben dan ook de beste eigenschappen voor temperaturen boven de 7 graden. De rubbersamenstelling en het profiel zorgen voor een korte remweg.

Winterbanden

Winterbanden zijn niet verplicht in Nederland. Toch wordt het aangeraden om winterbanden te gebruiken wanneer het kouder is dan 7 graden. Winterbanden zijn speciaal ontworpen voor weersomstandigheden zoals sneeuw en ijs, maar ook voor regen. Winterbanden zorgen voor meer grip en een kortere remweg met deze weersomstandigheden.

All season banden

In Nederland is ons klimaat mild genoeg voor all season banden. Onze winters zijn over het algemeen niet extreem en we hebben vooral vlakke wegen. Wanneer je op wintersport gaat is het wellicht niet de juiste optie. De combinatie van sneeuw en de bergen kunnen dan teveel zijn en winterbanden (en misschien zelfs sneeuwkettingen) zullen dan een veiligere optie zijn.

Vind de juiste deelauto

Wanneer je een deelauto zoekt kun je het filter “Winterbanden” aanzetten. Dan krijg je een overzicht van alle auto’’s met winterbanden bij jou in de buurt.

Mocht je nou willen kijken of een auto die je vaker gebruikt winterbanden heeft. Onder het kopje “Opties en accessoires” vind je de optie “Winterbanden”.

Met all season banden naar het buitenland?

Onder het kopje “Winterbanden” vallen ook all season banden op ons platform. Om er zeker van te zijn dat je met deze banden ook naar het buitenland mag moet je eerst de banden controleren. Op de banden moet dan wel een Alpine-symbool staan (zie afbeelding). Mocht je twijfelen of dan kun je het beste contact opnemen met de verhuurder/beheerder van de auto.

In welke landen is het verplicht?

Niet in alle europese landen gelden dezelfde regels. In Nederland is het niet verplicht maar in sommige andere landen wel. De ANWB heeft een overzicht gemaakt met de verschillende regels en voorwaarden waar je aan moet voldoen. Kijk hier.

Mocht je vragen hebben dan kun je mailen naar [email protected].

Wil jij ook meehelpen?

MyWheels zou niet mogelijk zijn zonder ons toegewijd netwerk aan sleutelfiguren. Alle MyWheels deelauto's hebben een sleutelfiguur.

Lees meer

Gerelateerde artikelen

Elektrisch rijden: onze favoriete elektrische deelauto’s en waarom.
Lees meer
Ontladen om energie op te doen
Lees meer
Roadtrip langs unieke plekken
Lees meer
Kan ik met MyWheels naar het buitenland op vakantie?
Lees meer

Follow us

8/10

461 beoordelingen bij Klantenvertellen

Wij zijn ervan overtuigd dat je maar 1 miljoen auto’s nodig hebt om Nederland mobiel te houden. Wij dragen daaraan bij door meer en meer deelauto’s aan te bieden. Want als we meer auto’s delen, hoeven we er minder te bezitten. En als er altijd een deelauto om de hoek staat, kun je overal naartoe, op elk moment dat jij dat wilt. MyWheels. Alleen maar voordelen.