Huur een autoHelpZakelijkZZP

Keje ging met een elektrische auto op vakantie naar Italië

25 okt 2021Ervaringen

Afreizen naar Italië met een elektrische auto van MyWheels. Keje (28) en zijn vriendin deden het! In deze blog neemt hij je mee in de voorbereidingen en deelt hij zijn ervaringen en handige tips & trucs.

Keje: “ Het plan is om dit jaar twee weken naar Noord-Italië te gaan met de auto, een rit van totaal 2.500 kilometer met vier stops tussen Aosta en Lombardije. We hebben zelf geen auto, dus we kiezen deze zomer voor een MyWheels auto. De Hyundai Kona lijkt me de meest geschikte auto: 400 kilometer aan actieradius en goede snellaad mogelijkheden, dat klinkt als de perfecte auto voor onze vakantie!”

Eerste stop: Arvier

“We vertrekken vanaf Utrecht en rijden naar Arvier, ten westen van Aosta. Een rit van 1.004 kilometer, dus we weten: dat wordt meerdere keren laden. Gelukkig ken ik de app A Better Routeplanner, waarin je je bestemming en het type elektrische auto in kunt vullen en de app vervolgens rekening houdt met het laadprofiel van je auto. Volgens de app moeten we vier keer stoppen om te laden. Totale reisduur: 11,5 uur. Dat is goed te doen, denk ik. Zo lang je blaas kleiner is dan de accu komt alles goed 😉.

Na 266 kilometer is het tijd voor onze eerste stop. We stoppen bij een snellaadpunt van Ionity, drinken een kopje koffie en binnen een half uur zijn we weer onderweg, perfect!

Bij de tweede stop hebben we minder geluk. De auto wil niet opladen dus we moeten uitwijken naar een andere locatie. Gelukkig vinden we 35 kilometer verderop een laadpunt van Ionity. We kunnen nog 40 kilometer rijden, dus dat moet nét goed gaan.”

Pionieren in Italië

“Italië staat niet echt bekend om zijn perfecte laadinfrastructuur. Snellaadstations komen pas net op en publieke laadpalen zijn beperkt. Dit vergt iets meer uitzoekwerk, maar is tegelijkertijd ook een avontuur! In Varesse vinden we een gratis laadpaal bij een supermarkt. We hoeven ons alleen maar even te melden bij de receptie en kunnen daarna een half uur ‘aan de lader’. Dit blijkt echter niet genoeg voor een volle accu, dus ik ga nog twee keer langs de supermarkt. De vrouw achter de balie zal wel denken: die Nederlanders doen alles voor een beetje geld besparing 😉 !”

In de bergen is een elektrische auto in zijn element

Als we terugrijden naar Nederland weet ik: ik neem een route met alleen laadstations van Ionity en Fastned, daarvan weet ik zeker dat onze laadpas wordt geaccepteerd. Via de Splügenpass, een bergpas die veel haarspeldbochten kent, rijden we terug. Hier komt een elektrische auto écht goed tot zijn recht! Je gaat zoemend naar boven en naar beneden toe hoef je niet te remmen én alle energie gaat terug de accu in! Na twaalf uur uur rijden komen we weer veilig thuis in Utrecht.

Conclusie

"Een elektrische auto rijdt heerlijk! Stil, zuinig, krachtig en met 400 km bereik kun je ver komen. Op vakantie gaan is goed te doen met een beetje planning. Als je gemak zwaar vindt wegen is een benzineauto zeker makkelijker, omdat je overal kunt tanken en gewoon met een betaalpas kunt afrekenen. Elektrisch laden is simpelweg nog niet “mainstream” genoeg en vergt dus wat meer planning."

Zou ik het nog een keer doen? Zeker, maar ik heb wel drie tips:

"Zorg voor een alternatieve app, bijvoorbeeld van Enel of EnBW. Mocht de laadpas het niet doen, dan kun je altijd je app gebruiken en de kosten declareren aan Mywheels;
Zorg dat je niet met een lege accu op je bestemming aankomt, maar houdt ongeveer 30-40% accu over, dan heb je altijd uitwijkmogelijkheden;
Split je reis op met een overnachting onderweg waar je ook laadmogelijkheden hebt. Zo sta je minder bij snelladers en reis je comfortabeler. "

Wil jij ook meehelpen?

MyWheels zou niet mogelijk zijn zonder ons toegewijd netwerk aan sleutelfiguren. Alle MyWheels deelauto's hebben een sleutelfiguur.

Lees meer

Gerelateerde artikelen

Achter het stuur bij: KAW Architecten
Lees meer
Achter het stuur bij: het Rode Kruis
Lees meer
Beheerder Sander heeft een missie en slaat de handen ineen met MyWheels
Lees meer
Keje ging met een elektrische auto op vakantie naar Italië
Lees meer

Follow us

8/10

461 beoordelingen bij Klantenvertellen

Wij zijn ervan overtuigd dat je maar 1 miljoen auto’s nodig hebt om Nederland mobiel te houden. Wij dragen daaraan bij door meer en meer deelauto’s aan te bieden. Want als we meer auto’s delen, hoeven we er minder te bezitten. En als er altijd een deelauto om de hoek staat, kun je overal naartoe, op elk moment dat jij dat wilt. MyWheels. Alleen maar voordelen.