Naar het buitenland met MyWheels

18 feb 2022

Wil je skiën in Zwitserland? De Spaanse zon opzoeken? Een weekendje naar Parijs? Dat kan óók gewoon met MyWheels. Met deze tips kun je het hele jaar door zorgeloos met een deelauto op vakantie naar het buitenland.

Met een elektrische auto naar het buitenland
Zoals je weet is de helft van onze deelauto’s inmiddels elektrisch. Super fijn en duurzaam, maar als je wat verder weg gaat - bijvoorbeeld naar het buitenland - vraagt een elektrische auto wel om wat meer voorbereiding. Tankstations om je deelauto te voorzien van benzine heb je overal, voor laadstations geldt dat deze nog wat zeldzamer zijn.

Lees ook het verhaal van Keje, die op vakantie ging met een elektrische auto.

Een elektrische auto heeft een bepaalde actieradius die bepaalt hoeveel kilometer je kunt rijden. Als de auto leeg is, dien je ‘m op te laden met een laadsleutel. Onze laadsleutels werken ook in het buitenland, maar (nog) niet overal. We kunnen helaas geen 100% garantie geven dat je altijd en overal kunt laden. Als onze laadsleutel niet werkt op de laadpaal waar je bent, dan kun je deze laadkosten voorschieten en bij ons declareren! Je kunt hier zien waar je in het buitenland kunt opladen.

Als je ervoor kiest om met een elektrische deelauto van MyWheels naar het buitenland te gaan, zouden wij adviseren om te kiezen voor de Hyundai Kona of de Kia Niro. Beide auto’s hebben een actieradius van 400 kilometer en zijn bovendien super ruim en comfortabel.

Met een benzine auto naar het buitenland
Ga je verder dan de Benelux? Dan raden wij je toch aan om een benzineauto te huren. Dit komt omdat de laadvoorzieningen hierbuiten slechter worden. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Keje.

Onze tankpassen werken helaas niet altijd in het buitenland. Ga je met een benzine auto op vakantie, dan mag je al je tankbonnen bewaren en aan het eind van jouw vakantie declareren bij MyWheels.

Winterbanden
In de winter is het in veel Europese landen verplicht om winterbanden onder je auto te hebben. De winterbandenplicht geldt bijvoorbeeld in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, (delen van) Frankrijk, Luxemburg en de Scandinavische landen Noorwegen, Zweden en Finland. Geen winterbanden betekent in de meeste gevallen een flinke boete en/of aansprakelijkheid bij een verkeersongeluk. Wees dus goed voorbereid! Hoewel ze in Nederland niet verplicht zijn, krijgt een groot deel van onze vloot in de wintermaanden altijd winterbanden. Je kunt in de MyWheels app filteren op ‘winterbanden’ als je wilt zien welke auto’s geschikt zijn. Makkelijk dus!

Trips
Goed om te weten: als je een verre rit gaat maken, ben je een stuk voordeliger af wanneer je Trips erbij boekt. Daarmee krijg je een flinke korting op het kilometertarief. Je kunt Trips selecteren in de app, tijdens het boeken van een rit.

Pech en eigen risico
Mocht je onderweg pech krijgen, dan kun je bellen met +3185-7734222. We kijken dan samen hoe we je het snelst weer de weg op krijgen. Alle MyWheels auto’s zijn all risk verzekerd, per gebeurtenis geldt een eigen risico van € 500,-. Je kunt dit eigen risico verlagen naar € 250,-. Als je geen Plus of Pro abonnement hebt, ben je verplicht om het eigen risico te verlagen, dit kost € 3,99 per dag.

Wil jij ook meehelpen?

MyWheels zou niet mogelijk zijn zonder ons toegewijd netwerk aan sleutelfiguren. Alle MyWheels deelauto's hebben een sleutelfiguur.

Lees meer

Follow us

8/10

461 beoordelingen bij Klantenvertellen

Wij zijn ervan overtuigd dat je maar 1 miljoen auto’s nodig hebt om Nederland mobiel te houden. Wij dragen daaraan bij door meer en meer deelauto’s aan te bieden. Want als we meer auto’s delen, hoeven we er minder te bezitten. En als er altijd een deelauto om de hoek staat, kun je overal naartoe, op elk moment dat jij dat wilt. MyWheels. Alleen maar voordelen.