Beheerder Dinand aan het woord

8 jun 2018Ervaringen

Alle MyWheels deelauto’s hebben een beheerder. Dit zijn de vrijwilligers op lokatie, ons aanspreekpunt en ambassadeurs. Wij zijn ontzettend blij met deze fijne mensen, maar wie zijn ze? Waarom zetten zij zich in voor autodelen met MyWheels? Deze keer gingen we langs bij Dinand Bröcker, beheerder van Frederikseplein 106 in Warnsveld.

Waarom ben je autodeler bij MyWheels?

“Na mijn scheiding ging ik op zoek naar een goedkope manier van autorijden. Mijn eigen auto werd wat duur en toen vond ik MyWheels als alternatief. Inmiddels ben ik al 13 jaar beheerder van een MyWheels deelauto.”

Waarom ben je beheerder van een MyWheels deelauto?

“Ik vind het allereerst gewoon heel erg leuk. Je ontmoet allemaal verschillende mensen en maakt ze wegwijs in het systeem van MyWheels. Ik voel me echt een ambassadeur. En het is gewoon heel praktisch, ik heb een auto voor de deur. Het kost weinig tijd om dat bij te houden. Af en toe moet ik hem even uitlaten wanneer de accu bijna leeg is. Dan gaan we een eindje rijden, prima.”

Wat is je mooiste ervaring met MyWheels autodelen?

“Het allerleukste was denk ik wel dat een aantal jaar terug een oude dame een auto bij mij kwam huren, lenen. Ze had al een hele tijd geen auto meer gereden en wilde graag op bezoek bij familie in Friesland. Ik ben eerst een soort rijinstructeur voor haar geweest. We hebben eerst lekker rondgereden. Ze bedankte me. Ze was heel erg ontspannen, zei ze. Maar toen ze weg wilde rijden bleek dat de auto in z’n achteruit stond en ze reed zo de struiken in. Toen was ze iets minder ontspannen, maar het is allemaal weer goed gekomen. Ze is weer veilig terug gekomen vanuit Friesland.”

Hoe zie je de toekomst van autodelen?

“Ik denk dat het aantal deelauto’s nog veel groter zou kunnen zijn. En  dat heel veel mensen een tweede auto hebben die niet nodig is, maar voor wie het handig is om een MyWheels auto achter de hand te hebben. Wat ik zelf wel prettig zou vinden is als het aantal elektrische auto’s uitgebreid zou worden.”

Wat zou je mensen willen meegeven die nog niet autodelen?

“Allereerst, wees niet bang en probeer het gewoon. Ik denk zeker dat het mogelijk is, helemaal bij een tweede auto, om deze in te ruilen voor een deelauto. Kijk eens wat het oplevert en hoeveel ruimte je bespaart. Door autodelen heb je minder auto’s die stilstaan want ze worden gebruikt.”

Wat zou je mensen nog mee willen geven?

“Ik heb zelf wel eens op een markt gestaan waar ik wierf voor een deelauto. Op een gegeven moment kwam er een man naar mij toe die het idee had dat ik zijn auto af wilde pakken. Ik denk dat we daar ook een beetje mee moeten oppassen. Dat mensen die voorlopen met milieuvraagstukken of deelautos, dat we de rest ook meekrijgen. Ik bied een alternatief aan, ik wil niemand wat afpakken. Maar denk er eens over na, misschien is het wel iets. Misschien niet nu, maar wanneer je auto versleten is. Een deelauto is een goed alternatief voor die paar ritjes die ik per jaar doe.”

Lijkt het jou leuk om jouw verhaal te vertellen als beheerder? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Wil jij ook meehelpen?

MyWheels zou niet mogelijk zijn zonder ons toegewijd netwerk aan sleutelfiguren. Alle MyWheels deelauto's hebben een sleutelfiguur.

Lees meer

Gerelateerde artikelen

Achter het stuur bij: KAW Architecten
Lees meer
Achter het stuur bij: het Rode Kruis
Lees meer
Beheerder Sander heeft een missie en slaat de handen ineen met MyWheels
Lees meer
Keje ging met een elektrische auto op vakantie naar Italië
Lees meer

Follow us

8/10

461 beoordelingen bij Klantenvertellen

Wij zijn ervan overtuigd dat je maar 1 miljoen auto’s nodig hebt om Nederland mobiel te houden. Wij dragen daaraan bij door meer en meer deelauto’s aan te bieden. Want als we meer auto’s delen, hoeven we er minder te bezitten. En als er altijd een deelauto om de hoek staat, kun je overal naartoe, op elk moment dat jij dat wilt. MyWheels. Alleen maar voordelen.