Ideaal dat ik nu geen eigen auto hoef aan te schaffen

24 apr 2020Ervaringen

Een half jaar geleden verhuisde Laura Leeuwis van Amsterdam naar Monnickendam. Een eigen auto leek haar wel handig. Totdat ze eerst even een deelauto huurde. Nu is ze helemaal om: het bevalt zo goed dat een eigen auto niet meer nodig is.

“Ik kende de deelauto’s van de Stichting Duurzaam Waterland niet, maar vond ze toen ik googlede omdat ik die week een auto nodig had. Ik werd er meteen blij van. Voor mij zijn natuur en milieu heel belangrijk, dus ik vind het fantastisch dat ze ook nog een elektrisch zijn. Zelf een elektrische auto kopen is op dit moment te duur voor ons. En nu kunnen we hem gewoon gebruiken wanneer we een auto nodig hebben. Dit is ook nog eens de goedkoopste optie die ik kon vinden.

Zelfs weekendjes weg Ik gebruik de deelauto zo’n twee keer per week. Ik rijd er mee naar familie in Alkmaar en Bergen, naar mijn schoonouders in Rhenen en soms naar Amsterdam. Ook voor weekendjes weg is hij perfect. Als ik ergens naartoe rijd, kijk ik vaak of er een Lidl in de buurt zit, dan combineer ik het meteen met boodschappen doen. Wat ik wel jammer vind, is dat het niet uitmaakt of je hem op de eco-stand zet. Dat is net zo duur als wanneer je met 130 km per uur over de weg racet. En als je de thuislader meeneemt, kun je dat niet declareren met een bonnetje.

“Het is een automaat, ideaal met alle verkeerslichten, files en rotondes in Nederland”

Altijd beschikbaar Maar verder is het voor mij ideaal. Er staan 4 auto’s in Monnickendam, allemaal op loopafstand. Alleen met Pasen viste ik een keer achter het net, maar verder is er altijd wel een auto beschikbaar. Zelfs als ik de avond van tevoren bedenk dat ik hem wil huren.

Ik vind ze ook heerlijk rijden, soepeler dan een benzineauto. En het is een automaat, ideaal met alle verkeerslichten, files en rotondes in Nederland. De techniek die erin zit is makkelijk, zoals bijvoorbeeld de navigatie. Muziek luisteren gaat ook prima met de goede boxen.

Duurzaam bezig zijn Ik vind het fijn om op deze manier duurzaam bezig te zijn. Als kind was ik al gek op dieren en mijn visie is dat wij de planeet delen met alle andere organismen die erop leven. Wij zijn niet de heersers. Ik vind dat wij als mens moeten zorgen voor een goede toekomst voor alles dat leeft. Voorlopig blijf ik dus in de elektrische deelauto rijden. Ik ben nu zwanger en als mijn kindje er is, kan ik de Maxi-Cosi zo meenemen. Tegen de tijd dat we aan een autostoeltje toe zijn, zien we wel verder. Wie weet kan er vanuit de stichting wat geregeld worden.

Wil jij ook meehelpen?

MyWheels zou niet mogelijk zijn zonder ons toegewijd netwerk aan sleutelfiguren. Alle MyWheels deelauto's hebben een sleutelfiguur.

Lees meer

Gerelateerde artikelen

Achter het stuur bij: KAW Architecten
Lees meer
Achter het stuur bij: het Rode Kruis
Lees meer
Beheerder Sander heeft een missie en slaat de handen ineen met MyWheels
Lees meer
Keje ging met een elektrische auto op vakantie naar Italië
Lees meer

Follow us

8/10

461 beoordelingen bij Klantenvertellen

Wij zijn ervan overtuigd dat je maar 1 miljoen auto’s nodig hebt om Nederland mobiel te houden. Wij dragen daaraan bij door meer en meer deelauto’s aan te bieden. Want als we meer auto’s delen, hoeven we er minder te bezitten. En als er altijd een deelauto om de hoek staat, kun je overal naartoe, op elk moment dat jij dat wilt. MyWheels. Alleen maar voordelen.