Autodelen = alleen maar voordelen

3 feb 2021Duurzaamheid

Of het nou gaat om meer ruimte in de straat, of minder CO2-uitstoot; een autodeler is een slimme rijder. Je bent namelijk niet alleen voordeliger uit, maar draagt ook bij aan het vergroenen van jouw directe omgeving. En met hoe meer delers we zijn, hoe beter. We geven je daarom drie ijzersterke argumenten waarmee jij je buurman overtuigt ook autodeler bij MyWheels te worden.

1. Voordeel voor het milieu
De productie van auto’s draagt jaarlijks zo’n 10 ton aan CO2 bij aan onze wereld. Dat kan beter. De droom van MyWheels is daarom om naar 1 miljoen auto’s in Nederland te gaan. Een flinke verandering, want momenteel rijden we met 9 miljoen auto’s door ons land. Maar hoe meer mensen autodelen, hoe minder auto’s er nodig zijn én hoe minder auto’s er gemaakt en verhandeld worden. Daarnaast maakt een autodeler 20% minder gebruik van de auto, want autodelen maakt je bewuster van je autogebruik.

2. Voordeel voor je portemonnee
Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat de maandelijkse kosten voor het hebben van een auto, kunnen oplopen tot € 648,50,-. Dat heeft te maken met belastingen, verzekeringen en variabele kosten zoals afschrijving en onderhoud. Als je een auto deelt, heb je dus eigenlijk wel de lusten, maar niet de lasten. Je betaalt namelijk alleen voor de kilometers die je maakt. En met een van onze nieuwe abonnementen worden die kilometers nóg voordeliger, dankzij de korting die je krijgt.

3. Voordeel voor de straat
Wanneer meer mensen uit jouw buurt autodelen, wordt dat al snel zichtbaar in de buurt. Eén deelauto kan namelijk tot wel tien auto’s vervangen. Met iedere deelauto blijft er dus ruimte over voor andere dingen, zoals speelpleinen of buurttuintjes. En met zoveel minder auto’s in de buurt is het niet meer dan logisch dat de lucht ook schoner wordt. Er zijn minder uitlaatgassen en er is minder fijnstof in de lucht. Kun je eindelijk die langverwachte buurtbarbecue houden met elkaar.

Wil jij ook meehelpen?

MyWheels zou niet mogelijk zijn zonder ons toegewijd netwerk aan sleutelfiguren. Alle MyWheels deelauto's hebben een sleutelfiguur.

Lees meer

Gerelateerde artikelen

Bloomon in deelauto van MyWheels op weg naar schonere wereld
Lees meer
Elektrisch rijden: onze favoriete elektrische deelauto’s en waarom.
Lees meer
Exegi Cleaning Solutions: de helden die onze deelauto’s duurzaam schoonhouden
Lees meer
Het ontladen van MyWheels-auto’s
Lees meer

Follow us

8/10

461 beoordelingen bij Klantenvertellen

Wij zijn ervan overtuigd dat je maar 1 miljoen auto’s nodig hebt om Nederland mobiel te houden. Wij dragen daaraan bij door meer en meer deelauto’s aan te bieden. Want als we meer auto’s delen, hoeven we er minder te bezitten. En als er altijd een deelauto om de hoek staat, kun je overal naartoe, op elk moment dat jij dat wilt. MyWheels. Alleen maar voordelen.