Huur een autoHelpZakelijkZZP

Roadtrip langs unieke plekken

Auto huren

Een roadtrip doe je vanzelfsprekend in een auto. Heb je die niet? Dan is een van onze deelauto’s uitkomst! Je maakt heel gemakkelijk een account aan om een auto bij jou in de buurt reserveren. Je hoeft daarvoor niet eerst naar een verhuurbedrijf of naar een particulier, want de auto’s staan gewoon bij jou in de buurt. De auto open maken doe je heel simpel met de app of OV-chipkaart.

Het grote voordeel van een roadtrip maken met een deelauto is dat het veel beter is voor het milieu. We streven ernaar dat er in 2030 niet 9 miljoen maar nog maar 1 miljoen auto’s in Nederland zijn. We hebben namelijk echt niet allemaal een eigen auto nodig, we kunnen ze ook prima delen. Daarmee zorgen we naast een verminderde productie ook voor minder geparkeerde auto’s in het straatbeeld. Wil je helemaal goed bezig zijn? Kies dan voor een elektrische auto.

Overnachtingsplekken

Overnachten kan op allerlei verschillende plekken. Je zou natuurlijk kunnen overnachten in een hotel of een B&B, maar veel leuker is om ook hier te kiezen voor een duurzame optie. Campspace is zo’n duurzame optie. Zij bieden kampeerplekken aan op de meest bijzondere plekken: van een kleine achtertuin in Hilversum tot een bijzondere plek in een voedselbos. Op veel plekken kun je met een tent terecht, maar wil je wat meer comfort dan kun je vaak kiezen voor plekken met accommodaties op de locatie. Waarom dit een stuk duurzamer is? Hoe luxer de accommodatie, hoe meer CO2 de locatie uitstoot. Basic plekken, die toch uniek en comfortabel zijn, schelen daardoor enorm.

Waar moet je nog meer op letten?

Wat ga je onderweg doen? Hoe maak je het jezelf comfortabel? En welke spullen neem je allemaal mee? Ook daarbij helpen we je graag!

Maak vooraf een plan met dingen die je zou willen doen of zou willen bekijken. Is er een toffe outdoor activiteit of een mooi museum in de buurt? Zet het op je lijst. Zorg er wel voor dat je lijst niet te lang wordt, want dan houd je ruimte over voor spontane dingen en dingen die je tegenkomt onderweg.

Zorg ook dat je het jezelf comfortabel maakt. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere dikke slaapzak en comfortabel matje, en aan genoeg eten en drinken voor op de camping en voor onderweg. Leuke spelletjes en een muziekboxje of zelfs een eigen muziekinstrument mogen ook niet ontbreken. Zo val je, na een gezellig avond en met een gevulde maag, heerlijk in slaap.

Denk naast deze spullen ook aan persoonlijke verzorging zoals je tandenborstel en een stukje zeep. Vergeet op zonnige dagen ook zeker je zonnebrand niet. Pluspunten als je kiest voor een zonnebrand die niet schadelijk is voor de oceaan. Ga je de grens over? Let dan ook op dingen als milieustickers, een alcoholtest en een gevarendriehoek. Genoeg warme kleren, een klein EHBO-doosje en handige camping keukenspullen moet je ook niet vergeten!

Roadtrip route langs unieke plekken

Nu ben je klaar om goed voorbereid op pad te gaan, maar om het je nog gemakkelijker te maken hebben we een leuke roadtrip route voor je uitgestippeld. Deze roadtrip gaat langs verschillende kampeerplekken van Campspace. De route is perfect voor een midweek of weekje vakantie, maar mocht je willen, dan is het ook mogelijk er wat langer over te doen of juist een plek over te slaan. Campspace wil mensen trouwens stimuleren om zoveel mogelijk buiten te zijn en de natuur in te trekken. Deze roadtrip is dus echt voor natuurliefhebbers.

Stop 1: Heusden (Gem. Asten)

De eerste stop is bij Proefboerderij Karmijn in Heusden (gem. Asten) Deze proefboerderij ligt op een mooie plek met uitzicht over de omliggende velden. Je kunt je eigen tentje opzetten maar ook overnachten in een ingerichte tent of een cabin. Er is gewoon een douche met warm water en een toilet, dus aan comfort hoef je hier niet in te leveren. Ook kun je gebruik maken van het biologische ontbijtje. In de omgeving is het prachtig wandelen, onder andere Nationaal Park de Groote Peel is in de buurt.

Stop 2: Oirschot

Na een nachtje op het terrein van de proefboerderij rijd je door naar Oirschot. Hier kun je in een prachtige natuurtuin overnachten. Je kunt hier je eigen tent op zetten, maar in de tuin zijn ook bijzondere bouwwerken te huur voor een nachtje of twee. Douchen is hier niet mogelijk, maar het is prima om dat een dagje over te slaan. De geur van de bloemen in de tuin overstemmen hier toch al alles ;). Mocht je wel even willen poedelen, neem dan een duik in de zwemvijver. Zin in een koud biertje? In Oirschot zelf zijn genoeg leuke terrasjes waar je terecht kunt.

Stop 3: Helvoirt

In Helvoirt is een bijzondere en biodiverse bostuin. Hier is het alleen mogelijk om met een eigen tent te overnachten. Je zit hier ontzettend off-the-grid, maar na een dagje zonder, stap je hier wel gewoon weer onder de warme douche. In de buurt van de kampeerplek zijn mountainbikes te huur en in de omgeving zijn wandelroutes uitgezet. Mocht je het liever rustig aan willen doen, vermaak je dan met het spotten van dieren als reeën en dassen.

Stop 4: Vuren

In Vuren overnacht je in en rondom een fort. Dit fort maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Er zijn plekken voor je eigen tent, maar overnachten in de bunkers behoort ook tot de mogelijkheden. Rondom het fort zijn prachtige wandeling te maken, omdat het fort op een kruispunt van allerlei wandelroutes ligt. ‘s Avonds sla je het koken even over, bij het fort zit namelijk een restaurant waar ze heerlijk eten serveren. Wil je meer weten over de geschiedenis van het fort, dan meld je dan aan voor een rondleiding!

Stop 5: Leerdam

De laatste stop van deze roadtrip is Leerdam! Ook hier is het weer prachtig overnachten in een mooie tuin. Zet je tentje nog een laatste keer op, of gun jezelf wat luxe met een nachtje in de pipowagen. Op mooie avondjes mag je een kampvuurtje maken! Geen beter manier om je reis af te sluiten. Trakteer jezelf ‘s ochtends voor vertrek nog op een geheel verzorgd biologisch en vegetarisch ontbijt met ingrediënten uit eigen tuin. Zo ga je met een voldaan gevoel terug naar huis.

Ook zin gekregen in een roadtrip? Maak dan gauw een account aan zodat je nog deze zomer bent verzekerd van een mooi avontuur!

Wil jij ook meehelpen?

MyWheels zou niet mogelijk zijn zonder ons toegewijd netwerk aan sleutelfiguren. Alle MyWheels deelauto's hebben een sleutelfiguur.

Lees meer

Gerelateerde artikelen

Bloomon in deelauto van MyWheels op weg naar schonere wereld
Lees meer
Elektrisch rijden: onze favoriete elektrische deelauto’s en waarom.
Lees meer
Exegi Cleaning Solutions: de helden die onze deelauto’s duurzaam schoonhouden
Lees meer
Ontladen om energie op te doen
Lees meer

Follow us

8/10

461 beoordelingen bij Klantenvertellen

Wij zijn ervan overtuigd dat je maar 1 miljoen auto’s nodig hebt om Nederland mobiel te houden. Wij dragen daaraan bij door meer en meer deelauto’s aan te bieden. Want als we meer auto’s delen, hoeven we er minder te bezitten. En als er altijd een deelauto om de hoek staat, kun je overal naartoe, op elk moment dat jij dat wilt. MyWheels. Alleen maar voordelen.