Huur een autoHelpZakelijkZZP

Exegi Cleaning Solutions: de helden die onze deelauto’s duurzaam schoonhouden

25 okt 2021Duurzaamheid

Is het je wel eens opgevallen dat onze deelauto’s er altijd stralend bij staan? Credits daarvoor gaan natuurlijk naar jou als gebruiker, omdat je de auto na gebruik weer schoon achterlaat. Maar de echte helden die ervoor zorgen dat alle deelauto’s van MyWheels blinkend schoon blijven, zijn de mensen achter onze partner Exegi Cleaning Solutions!

Exegi is sinds 2018 partner van MyWheels. Elke maand worden al onze deelauto’s helemaal binnenstebuiten gekeerd om weer stralend schoon de weg op te kunnen. Dat schoonmaken gebeurt (hoe kan het ook anders als je partner bent van MyWheels) op een duurzame manier, namelijk met drywash.

Oprichter Raymond Donker bedacht dit duurzame concept in 2016 toen hij nog vliegtuigen wastte. Voor het wassen van een Boeiing 737 werd bijvoorbeeld ruim 2.500 liter water en wel 60 liter zeep gebruikt, en Donker vond dat dat anders moest. Met het concept van Exegi kun je zo’n zelfde vliegtuig schoonmaken met slechts 18 liter drywash. In 2017 besloot Donker zijn concept ook toe te passen op de automotive branche. Exegi Cleaning Solutions bestaat inmiddels uit een team van 15 man.

Donker: “Duurzaamheid staat bij ons op nummer één. Met onze drywash techniek besparen we zo’n 1,4 miljoen liter per jaar! Het interieur en exterieur van een MyWheels deelauto wordt schoongemaakt met minimaal watergebruik, daarnaast gebruiken we alleen biologisch afbreekbare producten. Door de auto’s te wassen met drywash krijgen ze een extra beschermlaag, waardoor ze nóg langer schoon blijven.”

Op de bakfiets door Amsterdam
De MyWheels auto’s in Amsterdam worden sinds maart 2021 helemaal next level duurzaam schoongemaakt: het team van Exegi Cleaning Solutions gaat de auto’s langs met een eigen bakfiets. Vanaf hun standplaats in Amsterdam Zuid zoeft het team heel Amsterdam door. Dat zijn initiatieven waar we blij van worden!

Donker: “We hopen in de toekomst in elke grote stad een bakfiets te kunnen plaatsen waarmee we langs alle deelauto’s kunnen. Zo kunnen we zo veel mogelijk auto’s zo duurzaam mogelijk wassen door heel Nederland!”

Wil jij ook meehelpen?

MyWheels zou niet mogelijk zijn zonder ons toegewijd netwerk aan sleutelfiguren. Alle MyWheels deelauto's hebben een sleutelfiguur.

Lees meer

Gerelateerde artikelen

Bloomon in deelauto van MyWheels op weg naar schonere wereld
Lees meer
Elektrisch rijden: onze favoriete elektrische deelauto’s en waarom.
Lees meer
Exegi Cleaning Solutions: de helden die onze deelauto’s duurzaam schoonhouden
Lees meer
Ontladen om energie op te doen
Lees meer

Follow us

8/10

461 beoordelingen bij Klantenvertellen

Wij zijn ervan overtuigd dat je maar 1 miljoen auto’s nodig hebt om Nederland mobiel te houden. Wij dragen daaraan bij door meer en meer deelauto’s aan te bieden. Want als we meer auto’s delen, hoeven we er minder te bezitten. En als er altijd een deelauto om de hoek staat, kun je overal naartoe, op elk moment dat jij dat wilt. MyWheels. Alleen maar voordelen.