Bloomon in deelauto van MyWheels op weg naar schonere wereld

Aanzienlijk minder CO2 uitstoten, een kleinere autovloot beheren en alleen nog maar betalen voor de kilometers die gereden worden. Steeds meer bedrijven zien in dat het gebruik van deelauto’s in allerlei opzichten beter aansluit op hun mobiliteitsvraagstuk. Bloemenbezorger Bloomon kan het weten. ,,In de afgelopen jaren reden onze medewerkers zo’n 85 procent van hun ritten met elektrische deelauto’s.”

Als innovatieve speler in de bloemensector bestel je bij Bloomon eenvoudig online de mooiste boeketten, eenmalig of als abonnement. Op duurzame wijze welteverstaan. Door direct in te kopen bij kwekers en niet meer te halen dan nodig is, ontvangen klanten super verse bloemen die lang mooi blijven.

,,Op die manier dringen we de hoeveelheid afval aanzienlijk terug”, begint Sibbe Krol van bloomon. ,,We zijn al meerdere jaren actief bezig om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Dat doen we middels bovenstaande strategie, maar het gebruik van deelauto’s is eveneens één van de resultaten. We zijn gaan uitzoeken via welke aanbieder we onze mensen het best konden laten rijden en kwamen toen bij MyWheels uit.”

Flexibiliteit van MyWheels

Bloomon is gevestigd in Amsterdam en omdat MyWheels hier een ruim aanbod aan deelauto’s heeft, was de keuze snel gemaakt volgens Krol. ,,Op veel locaties bezorgen wij onze boeketten met de elektrische fiets of vervoeren we ze met een elektrische bus. Voor het wegtransport van onze medewerkers kiezen we voor de deelauto’s van MyWheels. We maken namelijk niet alleen kilometers voor bezorging.”

,,Collega’s die in de stad wonen en op de fiets of met het OV naar het werk komen, moeten ook weleens langs een kweker of het fulfillment center. Dan is het fijn om de flexibiliteit van MyWheels tot je beschikking te hebben. Via hun app vinden we altijd wel een auto in de buurt en als we er echt 100 procent zeker van willen zijn dat we een auto hebben, dan kunnen we deze van tevoren reserveren. Of er bij ons überhaupt nog medewerkers zijn met een leaseauto? Ja, maar dat zijn er slechts een handvol.”

Tot vijftienduizend kilometer per jaar goedkoper uit met deelauto

Er zijn volgens Jonne Lanenga van MyWheels nog genoeg bedrijven die deelauto’s als een duur alternatief voor de leaseauto beschouwen. Dat je er als ondernemer juist geld mee bespaart, zien gelukkig ook steeds meer mensen. ,,Tot zo’n vijftienduizend kilometer per jaar ben je met een deelauto gewoon goedkoper uit. Collega’s die de hele dag op weg zijn vormen daarmee de uitzondering”, aldus Lanenga. ,,Bij de deelauto’s van MyWheels zit alles bij de prijs inbegrepen. Brandstof, reiniging, onderhoud en parkeerkosten. Als grootste aanbieder van Nederland hebben we bijna drieduizend auto’s waarvan 60 procent elektrisch is. Ons doel om 100 procent elektrisch te zijn in 2025.”

Lanenga meent dat het gebruik van deelauto’s het beeld van de toekomst gaan bepalen. Bij MyWheels zien ze dat gemeenten dit ook nastreven. ,,Door krapte in de steden wordt het parkeren en bezitten van een eigen auto steeds lastiger. Bovendien is het hebben van zo’n eigen auto voor de deur lang niet altijd meer nodig. Iets dat ook de bedrijfswereld zich beseft.”

Bijdrage leveren aan groene missie van Bloomon

,,Je ziet het aan bloomon. Ze zijn een voorbeeld voor andere bedrijven in de manier waarop ze deelvervoer omarmen en hun voordeel daarmee doen. Het is hun doel om de eigen klimaatimpact zoveel mogelijk terug te dringen en het is geweldig dat wij daar met onze deelauto’s een bijdrage aan kunnen leveren.”

Krol: ,,Momenteel zijn er 33 medewerkers die de auto’s van MyWheels gebruiken. De helft daarvan doet dit regelmatig. En het bereik van deze auto’s is groot genoeg voor de ritjes die we maken. In het afgelopen jaar reden we een kleine honderdvijftigduizend kilometer met elektrische auto’s en slechts vijfentwintigduizend kilometer met hybride/benzineauto’s.”

MyWheels Zakelijk biedt organisaties toegang tot het grootste elektrische wagenpark van Nederland voor maar 25 euro per maand. Is dit ook interessant voor jouw organistatie? Zie mywheels.nl/zakelijk voor meer informatie. Nu de eerste 3 maanden gratis abonnement.

Wil jij ook meehelpen?

MyWheels zou niet mogelijk zijn zonder ons toegewijd netwerk aan sleutelfiguren. Alle MyWheels deelauto's hebben een sleutelfiguur.

Lees meer

Gerelateerde artikelen

Achter het stuur bij: KAW Architecten
Lees meer
Bloomon in deelauto van MyWheels op weg naar schonere wereld
Lees meer
Achter het stuur bij: het Rode Kruis
Lees meer
Sobolt vertrouwt op de flexibiliteit van MyWheels
Lees meer

Follow us

8/10

461 beoordelingen bij Klantenvertellen

Wij zijn ervan overtuigd dat je maar 1 miljoen auto’s nodig hebt om Nederland mobiel te houden. Wij dragen daaraan bij door meer en meer deelauto’s aan te bieden. Want als we meer auto’s delen, hoeven we er minder te bezitten. En als er altijd een deelauto om de hoek staat, kun je overal naartoe, op elk moment dat jij dat wilt. MyWheels. Alleen maar voordelen.