Huur een autoHelpZakelijkZZP

Sobolt vertrouwt op de flexibiliteit van MyWheels

4 mei 2023Zakelijk

Softwarebedrijf Sobolt uit Rotterdam bedenkt, ontwerpt en implementeert digitale oplossingen om het publieke domein te verduurzamen. Gewapend met AI helpt het bedrijf gemeenten om hun groene doelstellingen te halen. Daarvoor reizen de medewerkers van Sobolt stad en land af. De zoektocht naar een flexibele vervoersoplossing leidde de Rotterdammers naar MyWheels.

Share? Sure!

Zakelijk autodelen is in trek. Een bezoekje aan een klant, vergadering op een ander filiaal of congres aan de andere kant van ’t land: deelvervoer is voor veel bedrijven een uitkomst. Want waarom zou je een auto van de zaak aanschaffen als-ie een groot deel van de tijd stilstaat? Steeds meer organisaties zien dit in en doen hun bedrijfsvloot de deur uit. Dankzij autodelen heb je altijd een wagen binnen handbereik – maar alleen als je ‘m écht nodig hebt

De Sobolt-story

Sobolt ontwikkelt en implementeert software om gemeenten te helpen verduurzamen. Rolf Buisman, projectontwikkelaar bij Sobolt, licht toe: ‘Onze belangrijkste dienst? Dat zijn woningscans. Daarvoor gaan we naar gemeenten door het hele land, en brengen met een vernuftig AI-systeem het energieverlies van woningen in kaart.’ Je raadt het al: om die scans uit te voeren, is vervoer nodig. Rolf: ‘Niet elke medewerker heeft een auto, en veel scanners hebben een tijdelijk dienstverband. Een auto van de zaak is dan geen optie, en bovendien: veel te duur.’

Duurzaam delen

Duurzaamheid zit in het Sobolt-DNA. Rolf: ‘De keus voor autodelen was dus snel gemaakt. De volgende vraag was: welk platform? Flexibiliteit is voor ons echt topprioriteit. We scannen ’s nachts, omdat warmtelekken dan het best meetbaar zijn. We zijn ook nog ‘ns erg afhankelijk van het weer. Daardoor gebeurt er bij ons best veel last minute: het komt vaak voor dat ik pas om 23.00 uur een auto reserveer, die ik om 04.00 al nodig heb. Bij MyWheels is dat nooit een probleem, doordat ze zo’n groot aanbod hebben. Waar in Nederland ik ook ben – ik heb zo een auto gevonden. En dan zijn het ook nog eens vooral elektrische auto’s. Voor duurzaamheidsfanatiekelingen als wij is dat natuurlijk fantastisch.’

Zakelijk voordeel

‘Geen auto hebben, heeft eigenlijk heel veel voordelen’, gaat Rolf verder. ‘Het is te duur om eigen auto’s aan te schaffen, en op deze manier hebben we er gewoon geen omkijken naar: onderhoud, schoonmaak, opladen, tanken – dat doet MyWheels allemaal. En de app is ook nog eens heel makkelijk in gebruik. Voor ons is het alleen een kwestie van boeken, instappen en wegrijden.’

Benieuwd of zakelijk autodelen ook voor jouw organisatie interessant is? Ontdek het zelf, of neem gewoon ‘ns contact op: [email protected]. We helpen je graag op weg.

Wil jij ook meehelpen?

MyWheels zou niet mogelijk zijn zonder ons toegewijd netwerk aan sleutelfiguren. Alle MyWheels deelauto's hebben een sleutelfiguur.

Lees meer

Gerelateerde artikelen

Achter het stuur bij: KAW Architecten
Lees meer
Bloomon in deelauto van MyWheels op weg naar schonere wereld
Lees meer
Achter het stuur bij: het Rode Kruis
Lees meer
Sobolt vertrouwt op de flexibiliteit van MyWheels
Lees meer

Follow us

8/10

461 beoordelingen bij Klantenvertellen

Wij zijn ervan overtuigd dat je maar 1 miljoen auto’s nodig hebt om Nederland mobiel te houden. Wij dragen daaraan bij door meer en meer deelauto’s aan te bieden. Want als we meer auto’s delen, hoeven we er minder te bezitten. En als er altijd een deelauto om de hoek staat, kun je overal naartoe, op elk moment dat jij dat wilt. MyWheels. Alleen maar voordelen.